Știri

Procedura modificării termenului de stingere a obligaţiei fiscale, simplificată

În Monitorul Oficial nr. 221-225 din 28 august 2020 a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 108 din 18 august 2020 cu privire la modificarea unor ordine aferent modificării termenului de stingere a obligației fiscale.
 
Documentul este elaborat în scopul simplificării procesului de solicitare a modificării termenului de stingere a obligaţiei fiscale, cît  și  în  scopul modificării  condițiilor  de  reziliere  a  contractului  privind  modificarea termenului de stingere a acesteia.

 

Astfel, prin amendamentele aprobate au fost operate modificări în Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 55 din 02.03.2018, fiind exclusă necesitatea prezentării Serviciului Fiscal de Stat a actului emis de Agenția Servicii Publice, în cadrul solicitării de către contribuabil a modificării termenului de stingere a obligației fiscale, ce ar confirma faptul că contribuabilul solicitant nu se află în procedură de insolvabilitate/lichidare.

 

Totodată, prin modificarea Ordinului  Ministerului  Finanțelor  nr.  105 din 28.07.2016 „Cu privire la aprobarea unor formulare aferente modificării termenului de stingere a obligaţiei fiscale prin amînare sau eşalonare” a fost stabilită obligativitatea rezilierii contractului  în  cazul  în  care  contribuabilul  stinge  complet  obligația  fiscală  înaintea termenului prevăzut de contract sau în cazul intentării procesului de insolvabilitate.

 

author icon

Irina Cebaniuc

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

1092 vizualizări

Data publicării:

01 Septembrie /2020 09:41

Domeniu:

Administrare fiscală | Noutăți

Etichete:

Ordin MF | obligaţie fiscală | stingerea obligatiei | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon