16
09 2014
839

R. Moldova şi Statul Israel vor iniţia proiecte comune pentru dezvoltarea sectorului energetic

Viceprim–ministrul Andrian Candu, ministru al Economiei, a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia Statului Israel, condusă de Viceprim-ministrul Silvan Shalom, ministru pentru Infrastructură, Energie, Apă şi Dezvoltare regională, transmite MOLDPPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al ME.

În cadrul întrevederii, oficialii au evaluat dinamica cooperării moldo-israeliene în domeniul comercial-economic şi investiţional şi au subliniat necesitatea extinderii acestei tendinţe pozitive asupra altor dimensiuni de cooperare cum ar fi sfera energetică, investiţională.

Principalele subiecte ale discuţiei au vizat cooperarea economică bilaterală, în special oportunităţile de dezvoltare a proiectelor comune în sectorul energetic. În context, Andrian Candu a reconfirmat opţiunea ţării noastre de integrare în piaţa energetică a Uniunii Europene, menţionînd că realizarea cu succes a angajamentelor asumate este o dovadă în acest sens.

Republica Moldova are un mare avantaj strategic la nivel regional datorită poziţiei sale geografice şi a reţelelor energetice de tranzit. Iată de ce Guvernul şi-a stabilit drept priorităţi consolidarea interconexiunilor de transport energetic. Dezvoltarea proiectelor de interconexiune dintre Republica Moldova şi piaţa de energie internă a UE prin intermediul unor noi linii electrice, precum şi efectuarea măsurilor de consolidare a reţelelor interne sînt esenţiale, atît pentru siguranţa aprovizionării, cît şi pentru bunăstarea socială în ţara noastră, a remarcat Andrian Candu.

La rîndul său, Silvan Shalom a transmis deschiderea autorităţilor din Israel pentru dezvoltarea unor proiecte energetice comune cu Republica Moldova. Totodată, la finalul discuţiilor oficialul israelian i-a adresat vicepremierului Andrian Candu invitaţia de a efectua o vizită în Israel.

via moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.