12
07 2022
284

Razele de activitate teritorială a birourilor vamale

În Monitorul Oficial din 8 iulie curent a fost publicat Ordinul nr. 212-O/2022 al Serviciului Vamal din 9 iunie 2022 cu privire la delimitarea razei de activitate teritorială a birourilor vamale, prin care autoritatea a stabilit raza de activitate teritorială a birourilor vamale, ce reprezintă teritoriul în limitele căruia organul vamal este desemnat să realizeze pe deplin atribuțiile în locurile stabilite pentru aceasta.  Ordinul a intrat în vigoare la data publicării.
 

 

Totodată, au fost actualizate și adresele amplasării subdiviziunilor vamale în care se vor efectua operațiunile vamale cu mărfuri și mijloace de transport pentru persoanele juridice și fizice înregistrate în unitățile administrativ-teritoriale din raza de activitate teritorială a birourilor vamale. Acestea sunt indicate în anexa nr.2 la ordin și poate fi consultată în MO nr. 201-207 din 8 iulie curent.

 

În funcție de atribuțiile stabilite, birourile/posturile vamale au următoarele competențe: post vamal de frontieră deschis traficului internațional, post vamal de frontieră deschis traficului interstatal, post vamal de frontieră deschis traficului local, post vamal intern, post vamal intern de control și zonă de control vamal.

 

Conform art. 9 din Codul vamal, birourile vamale şi posturile vamale sunt create, reorganizate şi lichidate de către Serviciul Vamal.

1 comentarii

avatar
Comentariu pentru abonarea la comentarii
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.