02
10 2014
918

Recomandări pentru șoferi! Certificatul de asigurare „Cartea Verde” este tot mai des falsificat

Poliția de Frontieră recomandă tuturor participanţilor la traficul transfrontalier să fie atenți la procurarea certificatului de asigurare Cartea Verde.

La fel, vă sugerăm să păstrați și să deţineţi contractul cu compania de asigurare emitentă a certificatului, inclusiv bonul de plată pentru acesta, întru evitarea situaţiilor neplăcute la traversarea frontierei de stat, legate de prezentarea la control a certificatelor Cartea Verde falsificate.

Conform unor analize statistice deținute la nivelul Poliției de Frontieră s-a constatat că tot mai mulți șoferi, fie intenționat sau din necunoaștere, prezintă certificate de asigurare Carte Verde falsificate.

De la începutul anului 2014 până în prezent, polițiștii de frontieră au depistat 58 de certificate falsificate, numărul acestora s-a mărit în luna septembrie, fiind ridicate tocmai 8 acte contrafăcute.

În cazul când persoana prezintă la controlul necesar traversării de stat certificatul de asigurare falsificat, posesorului îi este interzisă intrarea sau ieșirea în/din Republica Moldova şi devine pasibil de răspundere penală.

Cu referire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, prevăzută în Legea nr. 414 din 22 decembrie 2006 — Poliţia de Frontieră din subordinea Ministerului Afacerilor Interne va exercita funcţia de control asupra deţinerii de către utilizatorii de autovehicule a asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto externă, la intrarea în ţară, în punctele de trecere a frontierei de stat a Republicii Moldova.

Posesorul şi/sau utilizatorul de autovehicul este obligat să poarte în timpul conducerii poliţa de asigurare RCA, iar la ieşirea din Republica Moldova şi certificatul de asigurare „Carte Verde” şi să le prezinte la cererea lucrătorilor Poliţiei Rutiere sau Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 763 din 02 iulie 2007 cu privire la unele măsuri de realizare a controlului asupra asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto externă — se interzice autorizarea trecerii frontierei a mijloacelor de transport în lipsa asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto externă.

via unimedia.info

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.