17
09 2014
1184

Republica Moldova se află pe locul şase în CSI după mărimea salariului mediu

Republica Moldova se situează pe al şaselea loc între ţările din Comunitatea Statelor Independente (CSI) după mărimea salariului mediu, relatează NOI.md. Aceste date sînt furnizate de către Comitetul Interstatal de Statistică al CSI.

Potrivit datelor oferite de către instituţia de statistică, cel mai mare salariu mediu este înregistrat în Rusia – 896 dolari SUA.

Locul doi este ocupat de Kazahstan, cu indicele de salariu mediu de 686 dolari per angajat. Pe locul trei este situată Belarus, unde salariul mediu este de 590 dolari.

Azerbaidjan-ul este situat pe locul 4, cu indicele de 568 dolari pe lună. Pe locul cinci se află Armenia, unde salariul mediu constituie 408 dolari.

Moldova ocupă locul şase, cu indicele de salariu mediu de 294 dolari. Urmează Ucraina, unde salariul mediu, ţinînd cont de devalorizarea hrivnei, constituie în termeni de dolari doar 277 dolari.

În Kîrgîzstan şi Tadjikistan, rata medie a salariilor pentru luna iunie 2014, a constituit 236 şi, respectiv, 181 dolari. Informații privind salariul mediu în Turkmenistan și Uzbekistan nu au fost prezentate.

via www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.