30
09 2014
919

Republica Moldova va fi prima ţară din Parteneriatul Estic care va participa la programul COSME

Republica Moldova va fi prima ţară din Parteneriatul Estic care se va alătura Programului de competitivitate pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (COSME) al Comisiei Europene.

Un acord în acest sens a fost semnat ieri la Bruxelles între Comisarul european pentru industrie şi antreprenoriat Ferdinando Nelli Feroci, şi şeful misiunii diplomatice a R. Moldova pe lîngă Uniunea Europeană Eugen Caras, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, Feroci a declarat, după semnarea acordului, că unul dintre scopurile principale în acest sens a fost de a lichida barierele comerciale cu ţările din apropiere.

Comparativ cu giganţi economici precum SUA, India şi China, spaţiul economic european este încă relativ mic şi fragmentat. Dorim să creăm reţele de afaceri şi să promovăm cooperarea transfrontalieră, astfel încît să sporim succesul în afaceri şi să dezvoltăm companiile. Acesta este motivul pentru care mă bucur că Republica Moldova, împreună cu fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, se alătură la COSME, a afirmat comisarul european.

COSME beneficiază de un buget total de 2,3 miliarde de euro pentru perioada 2014–2020. Este un instrument de finanţare care promovează spiritul antreprenorial, îmbunătăţeşte accesul la finanţare pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi creşte competitivitatea acestora. Se preconizează că programul va sprijini anual 39 000 de întreprinderi şi va lansa 900 de noi produse, servicii sau procese în materie de afaceri.

via moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.