09
06 2015
707

România va aloca Republicii Moldova un ajutor de 15 mln de euro pentru proiecte de mediu

România urmează să susțină în Republica Moldova implementarea mai multor proiecte de mediu, prin acordarea a 15 milioane de euro, bani nerambursabili.

Astfel, proiectele vor fi destinate apărării împotriva inundațiilor, amenajarea bazinelor hidrografice pentru reabilitarea surselor de apă existente și realizarea de noi surse de apă pentru populația din zonele deficitare; infrastructura de apă, sisteme integrate de management al deșeurilor, reabilitarea grădinilor zoologice; realizarea de perdele de protecție, fâșii forestiere etc, informează Unimedia.

Baza acestui ajutor reprezintă al treilea Protocol Adițional între Guvernul RM și Guvernul României, la Acordul între ambele Executive privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.

Ministrul Mediului, Sergiu Palihovici, a concretizat că au fost deja definitivate proiectele pentru care vor fi alocate primele tranșe, propunerile de finanțare urmând a fi transmise beneficiarilor.

Imperios este faptul că acest gest al statului român, fructificat prin alocare Republicii Moldova a unui ajutor nerambursabil de 15 milioane de euro pentru proiecte din domeniul protecției mediului și schimbărilor climatice, este un unison al aspirațiilor decidenților politici și a cetățenilor în legătură cu grija pentru mediul înconjurător, spune acesta.

Domeniile de finanțare deja au fost stabilite iar prima tranșă urmează a fi transferată până la finele acestui an.

via | unimedia.info

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.