Știri

SA „Metalferos”, expusă la licitație

În perioada 3-13 noiembrie 2020, Agenția Proprietății Publice va desfășura licitațiile cu strigare pentru privatizarea acțiunilor proprietate publică de stat din 13 societăți pe acțiuni, în loturi unice, pe piața reglementată.
 
Astfel, sunt propuse pentru privatizare pachetele de acțiuni a 10 societăți pe acțiuni din domeniul reparării și întreținere a drumurilor auto, în care cota statului variază între 96,8% și 99,14%, iar costul – între 22 mil. lei și 42 mil. lei. Toate acțiunile sunt expuse spre vânzare la prețul ce depășește valoare nominală a acestora de la 0,5 lei până la 6,6 lei.

 

Încă o întreprindere expusă pentru privatizare este S.A. „Institutul de cercetări științifice „Rif-Acvaaparat" (cercetări în domeniul construcției de aparate marine) în care cota statului constituie peste 92,9% (preț nominal per acțiune – 5 lei, preț de vânzare – 57, 28 lei). Sub nominal sunt propuse acțiunile SA  „Alimentarmaș“, întreprindere în proces de insolvabilitate, în care statul deține 30,083%.

 

În lista de privatizare pentru luna noiembrie este inclusă și SA „Metalferos”, pentru care se cere un preț de 323 de ori mai mare decât valoarea nominală a acțiunilor. Astfel, per valoare mobiliară la prețul de 10 lei la licitație va fi solicitat prețul cel puțin 3230 lei, mărimea pachetului fiind de 281 065 acțiuni.

 

APP mai informează că vânzarea-cumpărarea pachetelor de acțiuni proprietate publică se efectuează prin intermediul societăților de investiții (brokerilor), iar informațiile suplimentare pot fi solicitate la ASP, Comisia Națională a Pieței Financiare și S.A. „Bursa de Valori a Moldovei”.

 

Doritorii pot lua cunoștință de materialele din dosarele bunurilor expuse spre vânzare în incinta ASP (mun. Chișinău, Piața Marii Adunări Naționale 1, bir. 345) în perioada 25 septembrie – 12 noiembrie 2020.

 

Comunicatul este publicat astăzi, 25 septembrie 2020, în MO.

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

832 vizualizări

Data publicării:

25 Septembrie /2020 10:26

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

metalferos | Privatizarea proprietății publice | app | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon