Știri

Salariile conducătorilor întreprinderilor de stat vor fi stabilite de consiliul administrativ al instituției

Salariile conducătorilor întreprinderilor de stat, întreprinderilor cu capital majoritar de stat şi întreprinderilor monopoliste indicate de Guvern vor fi stabilite de către consiliul de administraţie al întreprinderii sau de către consiliul societăţii pe acţiuni. Decizia a fost aprobată de către Guvern în şedinţa de miercuri, 16 aprilie. Anul trecut, print-o modificare în legislaţie, a fost limitată mărimea salariului conducătorilor acestor unităţi la 3-5 salarii medii lunare pe întreprindere. Dar atunci nu s-a precizat cine va stabili, în ultimă instanţă, mărimea salariului pe anul concret de gestiune.
„Salariile vor fi stabilite în baza rapoartelor economico-financiare pe anul precedent. Se va lua în calcul venitul din vânzări și alţi indicatori specifici întreprinderilor date. Astfel, salariul devine un instrument de stimulare a conducătorilor care demonstrează rezultate bune”,
a subliniat ministrul muncii, protecţiei sociale și familiei, Valentina Buliga. Modificările stipulează și plafonul premiilor anuale și altor plăţi acordate conducătorilor. Cumulativ, acestea nu pot depăși 6 salarii de funcţie. Mărimea salariului conducătorilor întreprinderilor din subordinea ministerelor sau altor autorităţi publice locale, care nu au activitate de producere, ci de reglementare, nu va întrece salariul mediu întreit pe unitate.

via www.mpsfc.gov.md

Instituții:

Ministerul Muncii și Protecției Sociale

2244 vizualizări

Data publicării:

17 Aprilie /2014 14:48

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon