15
06 2015
1162

Săptămâna Europeană a Energie Durabile (EUSEW) în Moldova

Între 15- 19 iunie în Republica Moldova se va desfășura Săptămâna Europeană a Energiei Durabile (EUSEW)

Agenția pentru Eficiență Energetică organizează în cadrul EUSEW un șir de evenimente — conferințe,dezbateri publice, expoziții tematice cu această tematică.

Astfel, în data de 15 iunie, va avea loc Platforma de prezentare a proiectelor partenerilor de dezvoltare în domeniul eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă.

Pentru 16 iunie este preconizat atelierul de lucru privind promovarea surselor de energie regenerabilă și oportunitățile investiționale aferente, unde vor fi prezentate prevederile noului proiect de Lege privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile.

Evenimentul din 17 iunie va fi dedicat unei probleme foarte importante ți este întitulat ” Eficiența energetică – o prioritate strategică a Republicii Moldova”. În cadrul evenimentului vor fi prezentate politicile în domeniu, țintele naționale, sectoriale, stabilite pentru orizontul de timp până în2020 în acest domeniu, cât și potențialul de eficiență energetică a economiei Republicii Moldova.

Agenția pentru Eficiență Energetică este în așteptarea experților naționali și internaționali, reprezentanților societății civile la aceste și alte evenimente, în cadrul cărora vor fi discutate aspecte ce țin de promovarea eficienței energetice și surselor energetice regenerabile în Moldova.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.