Știri

Serviciul Vamal a lansat o campanie de informare despre vămuirea electronică

Vămuirea electronică la export va reduce timpul de vămuire pînă la două ore. O campanie de informare a mediului de afaceri despre noua procedură a fost lansată astăzi de către Serviciul Vamal, în cadrul unei conferinţe de presă, informează MOLDPRRES. Potrivit directorului Serviciului Vamal Tudor Baliţchi, această procedură va reduce nu doar timpul de vămuire la export, ci şi costul de traversare a mărfurilor la frontiera de stat.
„Vămuirea electronică contribuie la promovarea exportului produselor moldoveneşti, deoarece reduce cheltuielile. Implementarea acestor proceduri racordează Serviciul Vamal la standardele internaţionale în facilitarea comerţului”, a declarat Baliţchi.
Pentru informarea agenţilor economici despre vămuirea electronică au fost elaborate, cu suportul USAID, mai multe materiale informative, dar şi versiunea online eCustoms, care poate fi accesată pe site-ul oficial al Serviciului Vamal customs.gov.md. Directorul de ţară al misiunii USAID în Moldova, Kent Larson, a declarat că guvernul SUA sprijină facilitarea comerţului în Republica Moldova şi că acest proces ne apropie şi mai mult de integrarea în UE. Vămuirea electronică presupune completarea declaraţiei de export în format electronic, prin utilizarea semnăturii digitale. În primul trimestru al anului 2014, sute de declaraţii vamale au fost completate în format electronic. Anual sînt depuse 325 mii de declaraţii vamale.

via moldpres.md

Instituții:

Serviciul Vamal al Republicii Moldova

2577 vizualizări

Data publicării:

04 Aprilie /2014 14:04

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon