24
12 2013
867

Serviciul Vamal va lucra de sărbători în regim sporit pentru a facilita traficul călătorilor

Conducerea Serviciului Vamal a dispus întreprinderea acțiunilor necesare pentru a face față afluxului de mijloce de transport, care traversează frontiera în perioada sărbători de iarnă.

În acest sens, începînd cu săptămîna curentă, Serviciul Vamal a simplificat la maxim procedurile de control vamal, bazate pe criterii de risc, care au drept scop evitarea aglomerărilor și oferirea serviciilor de calitate cetățenilor, care traversează frontiera de stat.

Monitorizarea 24 /24 de ore denotă creșterea numărului de traversări persoane și mijloace de transport cu circa 5%. Astfel, doar săptîmîna trecută au traversat frontiera peste 35 de mii de automobile și 1750 de autocare.

Totodată, potrivit datelor statistice obținute de la Agenția Națională de Turism, pe perioada vacanţei au solicitat vize în România — 3200 de persoane, în Ucraina — 1114 persoane.

În acest sens, pentru a oferi un confort cetățenilor, Serviciul Vamal deja a pus în aplicare tot instrumentarul modern de control vamal și a suplinit numărul colaboratorilor vamali, care vor lucra la capacitate maximă, iar în cazul în care va fi atestat un flux sporit, colaboratorii vamali sunt pregătiți pentru a redirecționa traficul pe alte piste adiționale de control.

Reamintim că, Tudor BALIȚCHI, Directorul General al Serviciului Vamal a avut o întrevedere săptămîna trecută cu omologul său din România, Claudiu ARDELEANU, în cadrul căreia au convenit asupra suplinirii numărului de colaboratori de pe ambele părți ale frontierei moldo-române în dependență de necesitate și vor întreprinde toate acțiunile necesare pentru asigurarea unui control vamal expeditiv și eficient.

Deasemenea, Serviciul Vamal va mări și numărul echipelor mobile antrenate în supravegherea traseelor naționale și perimetrele adiacente ale posturilor vamale.

Suplimentar, vor fi întreprinse acţiuni pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, iar în vederea prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, Serviciul Vamal va intensifica relațiile de colaborare cu Poliția de Frontieră, precum și cu organele administrației publice locale.

Reamintim tuturor participanților la traficul transfrontalier, pentru planificarea rutei din timp, pe pagina web a Serviciului Vamal vă oferim posibilitatea de a accesa rubrica Traficul on line, pentru a vizualiza situația în timp real din posturile vamale.

Pentru informații, consultații sau semnalarea situațiilor de abateri de procedura stabilită, vă invităm să contactați Call Centru al Serviciului Vamal +3737 22 574111- sau pe skipe — Serviciul Vamal.

via www.customs.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.