07
10 2014
1147

Suedia oferă suportul necesar pentru dezvoltarea echilibrată a regiunilor Republicii Moldova

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC), Marcel Răducan, a avut ieri o întrevedere cu Ingrid Tersman, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Suediei în Republica Moldova.

Cei doi oficiali au discutat subiecte ce ţin de realizarea proiectelor de aprovizionare cu apă şi canalizare, antrenarea Agenţiilor de Dezvoltare Regională (ADR) în realizarea proiectelor de sporire a eficienţei energetice, inclusiv eficientizarea cooperării bilaterale, informează MOLDPRES, citînd Serviciul de presă al MDRC.

Cu referire la realizarea proiectelor de sporire a eficienţei energetice a clădirilor publice, Marcel Răducan a menţionat că echipele ADR-urilor dispun de capacităţile necesare pentru realizarea proiectelor şi contribuie la dezvoltarea capacităţilor autorităţilor publice locale.

Agenţiile au acumulat această experienţă pe parcursul a 4 ani de implementare a politicii de dezvoltare regională, respectiv ar fi foarte utilă valorificarea instrumentelor şi a capacităţilor existente în vederea iniţierii unor noi oportunităţi de colaborare, a precizat ministrul.

Îmi exprim recunoştinţa şi mulţumesc Excelenţei Sale pentru suportul acordat ţării noastre, inclusiv sprijinul în elaborarea Legii privind eficienţa energetică, precum şi pentru suportul acordat în realizarea proiectelor de dezvoltare regională, a subliniat Marcel Răducan.

La rîndul său, Ingrid Tersman a apreciat rezultatele cooperării în cadrul proiectelor de dezvoltare regională şi a confirmat, totodată, disponibilitatea de a susţine în continuare R. Moldova în procesul de integrare europeană şi de a oferi suportul necesar pentru dezvoltarea echilibrată a regiunilor din ţara noastră.

Programul comun de cooperare în domeniul dezvoltării regionale este un program cheie ca mărime, impact şi conţinut. Urmează să eficientizăm colaborarea în acest sens şi să identificăm noi sectoare de oferire a suportului, a accentuat Ambasadorul Suediei.


via moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.