14
04 2015
751

Transnistria a prelungit moratoriul la introducerea asigurării auto pînă la 10 mai

Autoritățile RMN au prelungit moratoriul la introducerea asigurării auto pînă la 10 mai 2015, informează Noi.md. Potrivit Comitetului vamal de stat al Transnistriei, în conformitate cu modificările operate de liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, în decretul său din 30 ianuarie 2015, moratoriul la obligativitatea procurării polițelor de asigurare auto pentru mijloacele de transport înmatriculate în Republica Moldova a fost prelungit pînă la 10 mai curent.

Serviciul de presă al liderului transnistrean amintește că, în conformitate cu Hotărîrea protocolară „Cu privire la mecanismul de cooperare în domeniul asigurării auto obligatorii dintre Republica Moldova și Transnistria”, semnată la 10 aprilie 2015, părțile vor elabora și aproba la nivel de experți, pînă la 10 mai 2015, documentul cadru privind cooperarea în domeniul asigurărilor, care va fi obligatoriu pentru toți subiecții de pe piața asigurărilor civile auto”.

Astfel, pînă la 10 mai 2015, transportul înmatriculat în Republica Moldova va putea intra pe teritoriul Transnistriei în baza polițelor de asigurare eliberate pe malul drept al Nistrului. În cazul în care documentul privind cooperarea companiilor de asigurări va fi elaborat pînă la această dată, partea transnistreană, în bază de paritate, va recunoaște polița de asigurare moldovenească și în continuare.

Conform decretului lui Evgheni Șevciuk, cetățenii „RMN” care deja au procurat polița de asigurare auto a republicii Moldova vor avea nevoie de polița transnistreană abia după expirarea celei emise la Chișinău.

via | www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.