01
09 2014
721

UE va lua în calcul posibilitatea susţinerii financiare a agricultorilor din Moldova

Uniunea Europeană va lua în calcul posibilitatea de a acorda asistenţă financiară producătorilor agricoli din Republica Moldova pentru a putea depăşi situaţia dificilă în care se află ca rezultat al restricţiilor impuse de Federaţia Rusă la importul de fructe şi legume moldoveneşti.

Despre aceasta a anunţat comisarul pentru extindere şi politică europeană de vecinătate, Štefan Füle, la o întâlnire cu premierul Iurie Leancă, în ajunul Reuniunii Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, asistenţa financiară europeană pentru fermierii moldoveni, reformarea justiţiei şi situaţia din regiune au fost principalele subiecte abordate la întrevederea dintre Iurie Leancă şi Štefan Füle.

Premierul Iurie Leancă a declarat că Republica Moldova întreprinde măsuri pentru a ajuta producătorii agricoli să-şi exporte producţia pe piaţa europeană. România şi Polonia sunt primele state din Uniunea Europeană care şi-au deschis pieţele pentru fermierii moldoveni.

Totodată, Iurie Leancă a afirmat că reforma justiţiei este o prioritate pe agenda europeană a Republicii Moldova şi a subliniat necesitatea unui transfer de expertiză în acest domeniu, prin aducerea judecătorilor europeni în Republica Moldova şi asistarea judecătorilor locali.

via www.tv7.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.