04
09 2014
833

Uniunea Europeană a oferit Moldovei, în cinci ani, granturi de 500 milioane de euro

Pe parcursul ultimilor cinci ani, suportul din partea Uniunii Europene doar prin granturi se ridică la aproape 500 de milioane de euro, a declarat viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Oficialul a precizat că, în mare că banii au fost direcționați pentru proiecte de infrastructură și susținerea reformelor.

Sunt bani care merg în proiecte de infrastructură, nu numai în reforme, în susținerea reformelor: sectorul justiției, sectorul educației, sectorul energiei, sectorul apelor, dar și în infrastructură, în drumuri. Toate drumurile sunt sau în reabilitare, sau urmează să fie reabilitate până în anul 2016, a declarat Iulian Groza. Totodată, el a subliniat că au fost finanțate proiecte de infrastructură locală, spre exemplu, apă și canalizare.

Sunt proiecte care vizează sectorul educației, proiecte care sunt realizate nu numai cu sprijinul Comisiei Europene de la Bruxelles, dar și cu al statelor membre ale Uniunii Europene, România sau Polonia, Germania, a mai adăugat viceministrul Afacerilor Externe.

Suportul Uniunii Europene pe parcursul ultimilor ani este unul important pe care noi îl valorificăm, încercăm să îl direcționăm acolo unde putem să aducem rezultate de care cetățenii să poată beneficia și să simtă o anumită schimbare. Schimbare spre bine, că avem niște oportunități de a trăi mai bine. și iarăși unele obiective sunt reflectate în primul rând de Acordul de Asociere. Or, dacă vorbim de asistența financiară planificată pentru următorii, spre exemplu, cinci ani, vedem un sprijin doar prin granturi de peste 100 de milioane de euro anual, a mai declarat Iulian Groza.


via agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.