18
04 2016
1036

Unul din cei mai mari vânzători de ceasuri elveţiene din Moldova a fost declarat insolvabil

Din cauza creanțelor de circa 7 milioane de dolari pe care nu le poate onora, întreprinderea Godina International a fost declarată insolvabilă.

Rețeaua de magazine de ceasuri și bijuterii sub numele comercial Godina a fost înfiinţată în anul 1998 şi este unul dintre cei mai mari vânzători de ceasuri elveţiene şi bijuterii de pe piaţa Moldovei.

Întreprinderea vinde ceasuri de lux precum cele: Chopard, Ulysse Nardin, HUBLOT, Breitling, Omega, Maurice LacroixVersace, Gucci, Valentino, Fendi, Movado, Calvin Klein, Mido, Certina, Tissot, etc., precum și bijuterii de elită de la branduri foarte cunoscute şi apreciate în lumea întreagă: Chopard, Damiani, Gucci şi Versace, se anunță pe site-ul companiei.

Se pare că în ultimii ani afaceri nu au mers foarte bine, iar întreprinderea nu a reușit să-și onoreze obligațiile față de creditori. Astfel, Curtea de Apel Chișinău a admis demersul Eximbank-Gruppo Veneto Banca de a intenta procedura de insolvabilitate față de ÎCS Godina International. De asemeni, a fost numit un administrator de insolvabilitate.

Din dosarul procesului de judecată se constată că Godina a acumulat datorii față de bancă pe care nu le poate onora. „În cazul de față debitorul ÎCS Godina International SRL se află în incapacitate de plată a datoriilor față de mai mulți creditori, fiind supraîndatorată. Astfel, datoriile creditoare totale la moment constituie 6,99 milioane dolari, care la momentul examinării cererii introductive această datorie este scadentă, iar debitorul nu poate să-i achite”, se constată în procesului de judecată de la Curtea de Apel Chișinău din 4 aprilie 2016.

via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.