Știri

Utilizarea Fondului de intervenție al Guvernului

În semestrul I din anul curent, din Fondul de intervenție al Guvernului au fost utilizate mijloace financiare în sumă totală de 105, 4 mil. lei, potrivit informației publicate pe pagina Ministerului Finanțelor. Resursele alocate din Fond au fost utilizate exclusiv pentru acordarea indemnizațiilor personalului medical infectat cu COVID, precum și pentru acordarea indemnizației unice în cazul personalului decedat în lupta cu COVD-19.
 
Cele mai multe mijloace financiare au fost direcționate către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – 39,8 mil. lei. Totodată, bani au fost alocați și altor autorități centrale/publice precum: Curtea Constituțională (16 mii lei); Ministerul Justiției (288 mii lei); Ministerul Afacerilor Interne (768 mii lei); Ministerul Apărării (528 mii lei); Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (150 mii lei); Ministerului Economiei și Infrastructurii (16 mii lei); Consiliului Superior al Magistraturii (400 mii lei); Procuraturii Generale (112 mii lei) și Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (16 mii lei).
 
De asemenea, din Fond au fost alocate resurse financiare pentru acordarea indemnizațiilor personalului infectat cu COVID-19, municipiilor Chișinău (14,9 mii lei) și Bălți (1200 mii lei), precum și Comitetului executiv al UTAG (2624 mii lei), dar și consiliilor raionale.
 
Mijloacele financiare din Fondul de intervenție se alocă în temeiul Legii finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale.
 
Prin legea bugetului de stat pentru anul 2021, Fondul de intervenție al Guvernului a fost aprobat în sumă de 116,3 mil.lei. Totodată, 161,5 mil.lei au fost aprobate pentru Fondul de rezervă al Guvernului.
author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Guvernul Republicii Moldova

425 vizualizări

Data publicării:

21 Iulie /2021 07:59

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

guvern Moldova | fondul de intervenție | indemnizatii | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon