23
07 2015
753

Va fi simplificată procedura de export a mierii de albini din 1 septembrie

De la 1 septembrie 2015 va fi simplificată procedura de export a mierii de albini. Anunțul a fost făcut de către Consiliul Economic al Prim-ministrului Republicii Moldova, informează Agora.

Avem vești bune legate de simplificarea procedurilor de export al mierii de albini. Antreprenorul nu va mai trebui să îndeplinească TOCMAI 18 formalități obligatorii. După aprobarea Hotărârii de Guvern, până în 1 septembrie 2015, vom avea o serie de schimbări, anunță Consiliul.

Potrivit acestora, iată care sunt schimbările:

  • vor fi reduse numărul de proceduri/vizite obligatorii, de la 6 la 2

  • vor fi reduse numărul de acte obligatorii, de la 4 la 1

  • vor fi reduse numărul zilelor de așteptare, de la 20 la 10

  • vor fi reduse costurile, de la 900 lei la circa 400 lei


Inițiativa a fost identificată ca urmare a consultărilor pe platforma Consiliului Economic cu agenții economici/exportatori de miere.

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare va promova până în 1 septembrie o nouă reglementare elaborată în comunicare cu mediul de afaceri, care să introducă aceste modificări benefice pentru exportatori.

Precizăm că, Republica Moldova dispune de un potențial înalt de producere și export al mierii. Din valoarea totală a mierii exportate, 97% se exportă în Uniunea Europeană (preponderent în Franța, Germania, România, Italia, Slovenia).


via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.