
Servicii electronice
Administrarea şi dezvoltarea Sistemului Informaţional al Serviciului Fiscal de Stat - sarcina de bază a Î.S. „Fiscservinform”
- administrarea, menţinerea, dezvoltarea şi asigurarea funcţionării Sistemului informaţional integrat prevăzut de Codul fiscal şi a infrastructurii acestuia;
- procesarea electronică a datelor şi informaţiilor fiscale în Sistemul informaţional al Serviciului Fiscal de Stat, organizarea şi administrarea arhivei acestora;
- gestionarea Registrului de stat al producţiei marcate cu marcă comercială de stat şi/sau cu timbre de acciz şi a resurselor informaţionale specializate necesare pentru crearea, dezvoltarea şi exploatarea acestuia;
- oferirea informaţiei depline şi veridice organelor de drept şi de control, în conformitate cu principiile de bază ale creării Sistemului informaţional al Serviciului Fiscal de Stat”.
- lucrări de analiză şi iniţiere – care presupun elaborarea concepţiei/caietului de sarcini în baza solicitării IFPS. „Prin intermediul acestor documente Elaboratorului (adică Î.S. „Fiscservinform”) sunt comunicate percepţiile generale vizavi de produsul dorit, utilizîndu-se pentru acesta un limbaj comun, fără detalii de ordin tehnic. Ulterior, echipa de proiect instituită la nivel de întreprindere, în baza concepţiei sau caietului de sarcini şi a solicitării IFPS, elaborează sarcina tehnică. Aprobarea sarcinii tehnice de către Beneficiar (SFS) este importantă, dat fiind faptul că sunt definitivate şi stabilite elementele cheie care ar trebui să fie prezente în cadrul produsului imaginat. La etapa de elaborare a sarcinii tehnice are loc analiza cerinţelor faţă de sistem, se descriu în detaliu business-procesele şi interacţiunea acestora, precum şi alte elemente, fiind deja expuse într-un limbaj funcţional tehnic. Sarcina tehnică aprobată, este documentul ce confirmă trecerea la executarea lucrărilor de elaborare a produsului software.” - precizează Vladimir Radionov, şeful Direcţiei dezvoltare proiecte din cadrul Î.S. „Fiscservinform”.
- lucrări de programare şi testare – în baza sarcinii tehnice aprobate, specialiştii întreprinderii efectuează lucrări de elaborare a sistemului, testarea acestuia şi întocmirea proceselor-verbale de testare pentru diferite tipuri de teste efectuate.
- lucrări de documentare - în rezultatul testărilor desfăşurate se execută lucrări de documentare. Acestea includ activităţi de perfectare a documentaţiei soft, precum: ghidurile de instalare/utilizare, manuale, documentaţia de arhitectură a sistemului, proiectul tehnic etc.
- lucrările de integrare - odată finisate toate actele necesare, proiectul trece la o nouă etapă, astfel încît au loc lucrările de integrare, care presupun (după caz) pregătirea infrastructurii utilizatorului şi utilarea tehnică în care va funcţiona produsul software, verificarea şi configurarea capacităţii de funcţionare a produsului software în condiţii reale de exploatare, precum şi organizarea instruirii personalului privind lucrul cu produsul software sau cu componentele acestuia, iar drept rezultat fiind informarea IFPS privind lucrările efectuate.
- exploatarea sistemului - într-un final se realizează lucrări de gestionare a proiectului. Acestea încep cu instalarea şi confirmarea documentară a începerii utilizării produsului software. La nivelul dat, produsul software sau părţile lui separate se pot modifica şi/sau adapta. Elementele de ieşire ale acestei etapei sunt actul de primire-predare elaborat de întreprindere şi aprobat de către IFPS, propunerile de modificare şi/sau înştiinţări despre problemele apărute.
- confidenţialitatea informaţiei: prevenirea obţinerii informaţiilor de către persoanele care nu au drepturile şi competenţele respective;
- integritatea logică a datelor: prevenirea introducerii, actualizării şi ştergerii nesancţionate a informaţiei sau introducerii datelor denaturate;
- securitatea infrastructurii informaţionale de tentative privind defectarea sau modificarea funcţionării acesteia;
- continuitatea activităţii şi funcţionării SISFS şi a acţiunilor de restabilire rapidă a funcţionalităţii acestui Sistem.
Autentificare
Autentificarea se poate efectua cu ajutorul adresei de E-mail sau a Login-ului
E-mail/Login *
Parola *
Contul de utilizator a fost creat cu succes. Pentru confirmarea înregistrării accesați linkul de confirmare expediat la e-mailul indicat în formularul de înregistrare, care este valabil până la 30 zile calendaristice
Adresează-ne o întrebare
Dorești să obții un răspuns rapid si complex sau să ne sugerezi tematica unui articol necesar procesului tău de lucru? Loghează-te, expediază întrebarea sau sugestia și primești răspunsul experților în cel mai scurt timp la adresa de e-mail sau în profilul tău de pe pagină.
E-mail *
Comanda serviciului prin telefon
Introduceți corect datele solicitate și în scurt timp veți fi contactat de un operator
Prenumele *
Numele *
E-mail *
Telefon *
Feedback
Pentru monitorizarea statutului de prelucrare a Feedbackului expediat, recomandăm inițial să parcurgeți procesul de autentificare pe portal. Astfel, mesajul de răspuns din partea PP „Monitorul Fiscal FISC.md” la feedback se va salva și afișa în Profilul Dvs. În cazul expedierii feedback-ului fără a fi autentificat pe portal, mesajul va fi remis la adresa de e-mail.
E-mail *
Stimate utilizator
Pentru îmbunătățiri ulterioare vă îndemnăm să oferiți un feedback cu privire la calitatea și disponibilitatea serviciilor furnizate prin intermediul site-ului web și al interfeței de utilizator comune.
1900 vizualizări
Data publicării:
18 Decembrie /2014 10:15
Domeniu:
Noutăți
Etichete:
sistem informaţional | SFS | Fiscservinform | Codul fiscal
0 comentarii
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.