News

Republica Moldova a primit grantul în valoare de 10 mil. Euro din tranșa a doua de asistență macrofinanciară din partea UE

Grantul în valoare de 10 mil. Euro, parte componentă a tranșei a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova, a intrat pe contul Ministerului Finanțelor, anunță ministerul.

 

Debursarea mijloacelor aferente tranșei a doua din Programul de asistență macrofinanciară a fost posibilă datorită faptului că Republica Moldova a realizat integral acțiunile prevăzute în Memorandumul de înțelegere privind asistența macrofinanciară. Acestea includ măsuri importante în domeniile guvernanței sectorului financiar, a sectorului public, lupta împotriva corupției și spălării banilor, domeniul energiei și a climatului de afaceri și implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

 

Reamintim că, împrumutul în valoare de 20 mil. Euro din tranșa a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova a ajuns pe contul Ministerului Finanțelor la data de 16 iulie 2020.

 

Tranșa a doua din Programul de asistență macrofinanciară este format[ din 10 mil. de Euro sub formă de grant și 20 de mil. Euro sub formă de împrumut pe termen lung, cu dobândă scăzută.

via | www.mf.gov.md

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova

506 views

The date of publishing:

05 August /2020 07:20

Domeniu:

Noutăți

Tags:

euro | asistenţă financiară | Memorandum | UE

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon