14
04 2015
835

ANOFM propune 5.980 de locuri vacante

Cusătoresele și lucrătorii medicali au cele mai mari șanse să se angajeze pe piața muncii din țară. Conform declaraţiilor agenţilor economici privind locurile de muncă vacante la data de 14 aprilie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) propune 5980 de locuri vacante.

La nivel naţional, pentru persoanele cu studii medii generale, secundar profesionale și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 4567 locuri de muncă, ce constituie 76% din numărul total de locuri de muncă vacante, iar pentru cei care au studii superioare şi medii de specialitate sunt oferite 1413 locuri de muncă, ce constituie doar 24% din numărul total de locuri de muncă vacante.

Astfel, piața muncii din Republica Moldova este la mare căutare de cusătorese, muncitori în construcții, bucătari, chelneri, taxatori, poștași, șoferi, controlori. De asemenea, sunt oferite locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi cu ar fi: hamali, spălători de vehicule, muncitori auxiliari, infirmieri și paznici.

Datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că la Chișinău sunt cei mai mulți angajatori care dispun de locuri vacante. Aici aproape 2000 de locuri de muncă își așteaptă angajații. Posturi disponibile sunt și la Orhei, cu 304 de oferte. La Bălți este nevoie de 306 de angajați, pe când la Fălești, Telenești sau Edineț numărul de locuri vacante este sub 30 de oferte.


via | mbc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.