14
04 2015
747

Autoritățile locale pot obține finanțare pentru a facilita accesul la resurse energetice ecologice

Agenția pentru Eficiența Energetică (AEE) anunță demararea concursului de lansare a Parteneriatelor Public Privat (PPP) în livrarea serviciilor bioenergetice, destinat autorităților locale.

Potrivit AEE, Proiectul Energie şi Biomasă va acorda autorităţilor locale surse nerambursabile pentru cofinanţarea fiecărui proiect, precum şi va oferi surse pentru realizarea studiilor de fezabilitate ce urmează a fi realizate pentru fiecare raion în parte. În cadrul proiectului, vor fi sprijinite financiar lansarea a 7 modele de PPP în ţară, anunţă Alexandru Ursul, managerul Proiectului Energie şi Biomasă 2.

Pentru participare la concurs, autoritățile locale trebuie să reprezinte Administrația Publică Locală de nivelul II și să demonstreze cunoștințe în domeniul constituirii unui PPP prin prezentarea unui plan concret şi fezabil de realizare a acestuia pentru raionul reprezentat.

Termenul-limită de depunere a dosarelor de participare la concurs este 27 aprilie curent. Setul de documente necesar poate fi descărcat pe pagina web www.biomasa.md sau oferit la cerere.

Preliminar, Proiectul Energie și Biomasă, în parteneriat cu Agenția pentru Eficiență Energetică, va organiza o sesiune de „Întrebări — răspunsuri” pentru a clarifica eventualele neclarităţi sau dificultăți în completarea dosarelor.

Sesiunea de informare va avea loc pe 16 aprilie la sediul Agenției pentru Eficiență Energetică.

via | ziarulnational.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.