29
03 2021
138

Conferința online pentru HR: Legislația Muncii 2021 – format nou!

Compania HR Portal organizează în perioada 7-8 aprilie, conferința “Legislația Muncii” - eveniment dedicat experților în domeniul resurselor umane. 

 

Pentru al 7-lea an consecutiv compania HR Portal desfășoară deja tradiționalul eveniment anual Conferința Legislația Muncii.

 

De 6 ediții, echipa HR Portal reușește să oranizeze un eveniment atractiv și de mare actualitate pentru profesioniștii din domeniu dar și nu numai.

 

Cel mai important și inovativ subiect al evenimentului din acest an este aplicarea semnăturii electronice pe documentele de resurse umane - un subiect de maximă actualitate care ia amploare în condiții inedite de pandemie.

 

În condițiile în care tot mai multe companii optează pentru munca la distanță, specialiștii de resurse umane și angajatorii se întreabă dacă pot utiliza ca opțiune  semnatura electronică la semnarea acestor acte.

 

Astfel, în cadrul evenimentului cu reprezentanții Agenției de Guvernare Electronică, Inspectoratului de Stat al Muncii și experți în protecția datelor, vom dezbate multilateral acest subiect:

  • actele normative care reglementează și legiferează semnătura electronică, 
  • procedura de semnare și stocare a actelor semnate electronic,
  • procesul de verificare a conformității actelor în cazul controalelor Inspectoratului de Stat al Muncii
  • este recunoscut formatul electronic al actelor în cadrul controlului?
  • cum procedăm dacp trebuie să oferim pe suport de hârtie unul din documente (la solicitarea angajatului, în alte situatii) ?
  • ce predăm la arhivare?
  • tangentele privind protecția datelor cu caracter personal,
  • ce norme trebuie sa respecte angajatorul/angajații atunci când utilizează semnatura electronică

 

O altă inovație al evenimentului din acest an sunt workshop-urile practice de abilități de leadership și management care vin să completeze cunoștințele profesionale în domeniul resurselor umane pentru participanți.

 

Printre alte subiecte sensibile abordate în acest an se numără modificările în Codul Muncii și în legea privind protecția datelor cu caracter personal, atribuțiile angajatului: prevedere în contractul individual de muncă sau fișa postului, clauza de confidențialitate, riscurile profesionale și investigațiile medicale, mobilitatea angajaților, metodologia de evaluare a posturilor.

 

 În calitate de speakeri vom avea persoane notorii în domeniu, precum și practicieni cu experiența vastă și implicare profesională activă, care vor împărtăși experiențe eficiente și soluții la subiectele propuse. Printre aceștia îi menționăm pe: Vladislav Caminschi, Director executiv, CNPM; Dumitru Stavilă – ex-Director, Inspectoratul de Stat al Muncii; Rodica Țabur, Șef Centrul Republican de boli profesionale, Spitalul Clinic Republican; Dorin Josanu, lector conferențiar și doctor în drept; Sergiu Bozianu, Director, ”Law, Privacy & Data Protection Services” SRL, avocați ai birourilor „Bivol Soțchi & Partners” și Gladei & Partners.

 

 

 

CONFERINȚA “LEGISLAȚIA MUNCII”, este un eveniment de talie națională care urmărește scopul:

- să adune profesioniștii în domeniul resurselor umane;
- să pună în discuție cele mai actuale modificări de legislație a muncii;
- să pună în dezbatere practici și experiențe pozitive în acest domeniu.

 

Înregistrați-vă până la 31 martie și profitați de reduceri la înscriere!

 

 

Mai multe detalii pe site sau la nr. de telefon: (022) 920 – 808,

e-mail:info@hrportal.md.

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.