17
10 2014
1131

Conferința Internațională „MACRO 2014: Integrarea europeană pentru oameni”

Expert-Grup în parteneriat cu Friedrich-Ebert-Stiftung organizează a doua ediție a conferinței MACRO. Conferința are scopul de a oferi o platformă pentru discuții comprehensive despre riscurile și oportunitățile economice, politice și de securitate pentru Republica Moldova, și modul în care aceste riscuri și oportunități modelează traiectoria economică a Moldovei.

MACRO este abrevierea pentru “Moldova: Assessing Country Risks and Opportunities” (trad. Moldova: Evaluarea Riscurilor și Oportunităților pentru Țară).

În contextul semnării Acordului de Asociere cu UE, la MACRO 2014 ne propunem să discutăm despre cum putem asigura un proces de integrare europeană care funcționează pentru cetățenii Republicii Moldova. Conferința va aduce în discuție oportunitățile și provocările cheie ale Acordului de Asociere pentru diferite categorii ale populației: angajatori și angajați, fermieri, tineri, societatea civilă, persoanele dezavantajate etc. Totodată, la conferință vor fi prezentate principalele constatări ale Raportului de Stare a Țării 2014, care vor oferi un cadru și un suport analitic suplimentar pentru discuții.

Printre participanții la conferință se vor include lideri politici, decidenți de politici, reprezentanți ai APL și sectorului privat, experți locali și străini, reprezentanți ai ONG-urilor și mediului academic din Moldova.

Evenimentul va fi structurat în trei paneluri:

  • Implicațiile economice și sociale cheie ale Acordului de Asociere cu UE
  • Economia politică a reformelor: Cum pot strategiile pe termen lung să funcționeze?
  • Sistemul de pensii din Republica Moldova: cine va plăti facturile pentru lipsa reformelor?

Data evenimentului: Marți, 21 Octombrie 2014
Ora evenimentului:8:30 — 17:00
Locație:Centrul de Convenții „Leogrand”
Numărul de locuri:100
Adresa:Mitropolit Varlaam 77, Chișinău
Persoana de contact:Radu Marian
Telefon:022-929994
Email:radu@expert-grup.org

Participarea la conferință este posibilă doar în baza invitației.

Documente anexate:
Agenda MACRO 2014 (ro)
Agenda MACRO 2014 (en)

Ma multe detalii le gasiti aici
Abonează-te la contul publicației Monitorul fiscal FISC.md în rețelele sociale din Facebook și Twitter: o banda unică pentru informații de valoare despre impozite, economie, afaceri și management.

Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.