25
06 2021
329

Contabilitatea cheltuielilor de deplasare și reprezentanță

În condițiile globalizării economiei apare din ce în ce mai mult necesitatea ca o entitate să-și trimită salariații în deplasări interne (în interiorul țării) și/sau externe, pentru a contribui sub diverse forme la realizarea de venituri.

Astfel, o serie de neclarități țin de cheltuielile pentru deplasări în țară și în străinătate: prevederi legale aplicabile, regimul fiscal-contabil, dar și modul de documentare corespunzătoare acestora.

Deopotrivă, pentru dezvoltarea afacerilor, obișnuim să acordăm partenerilor de afaceri diverse cadouri ori tratații (mese la restaurant), în vederea consolidării relațiilor cu aceștia. În legislația fiscală aceste costuri sunt denumite „cheltuieli de reprezentanță/protocol”.

În acest sens, trebuie să știi care este documentația specifică și condiţiile principale ce trebuiesc îndeplinite pentru deductibilitatea cheltuielilor de reprezentanţă în scopuri fiscale.

Având în vedere numărul mare de întrebări cu care se confruntă contabilii și administratorii, Proactive organizează un seminar tematic, în cadrul căruia se vor prezenta și interpreta aspectele legislative, studii de caz, normele metodologice de aplicare a reglementărilor în domeniul de delegare a personalului, dar și aspecte legate de protocol (reprezentanță).

Câteva subiecte ale seminarului:

1. Cadrul normativ al cheltuielilor de deplasare și de reprezentanță

2. Perfectarea documentară a cheltuielilor de deplasare

3. Drepturile și obligațiile angajatului pe perioada deplasării

4. Modul de calcul al cheltuielilor de deplasare

5. Aspecte contabile și fiscale privind cheltuielile de deplasare (în diferite situații)

Vezi programul complet aici

Formator:  Rodica Cușmăunsă

Data: 8 iulie

Locație: online

Înregistrează-te aici

Investiție: de la 790 lei

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.