03
06 2021
597

Contabilitatea importului și exportului de bunuri și servicii

Legislația vamală este extrem de complexă, atât prin multitudinea de reglementări care o guvernează, cât și prin modul în care influențează contabilitatea și impozitele unei companii. Cele mai mari litigii între companii și autoritățile fiscale sunt, în mare parte, cele legate de taxe vamale, TVA la import și accize.

Din aceste considerente, PROACTIVE a creat pentru tine un seminar unic, în care am combinat trei aspecte importante pentru contabili și antreprenori:
Contabilizare + impozitare + vama.


În cadrul acestui seminar vei învăța cum să lucrezi în practică cu documentele vamale, să calculezi corect impozitele și taxele, să contabilizezi corect operațiunile de import și să minimizezi riscurile cu activitatea externă a entității.

 Grup-țintă:
- Contabili practicieni;
- Directori financiari;
- Antreprenori;
- Liber profesioniști;
- Studenți.

 

Subiecte din program:
1. Cadrul legal care reglementează activitatea de import
2. Procedura de înregistrare în calitate de subiect al activității economice externe
3. Contractul de vânzare-cumpărare internațional și condițiile de livrare INCOTERMES
4. Regimurile vamale aplicate în activitatea de comerț exterior
5. Aspecte contabile și fiscale privind operațiunile de cumpărare a valutei străine
6. Documente specifice operațiunilor de import (comerciale, de însoțire a bunurilor, permisive)

Vezi programul complet aici

 

 Avantajele seminarului:
1. Doar aspecte practice! Veți primi doar informații actualizate pe care le vei folosi în munca ta! Vei învăța ”să citești” documentele vamale pentru a evita greșelile la calcularea impozitelor și taxelor!
2. Vei studia business-procesele din vamă într-o formă ușor de înțeles pentru contabil! Pentru a reflecta corect operațiunile de import, trebuie să știi nu doar contabilitatea și fiscalitatea, dar și ceea ce se întâmplă cu bunurile la vamă, cum se completează documentele vamale, pentru a minimiza costurile și a elimina erorile.
3. 4 ore de brainstorming. La seminar folosim metode interactive de expunere a materialului, prin stimularea activității creative a participanților, orientată spre soluționarea unor probleme prin identificarea și dezvoltarea diverselor variante/idei.

Data evenimentului: 19 iunie
Locație: online
Investiția:
de la 790 lei

 Înregistrează-te aici

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.