13
07 2021
296

Contracte de leasing, locațiune, sublocațiune și comodat

Leasingul, locațiunea și comodatul sunt instrumente comode și frecvent utilizate de către proprietarii de afaceri și administratorii de companii. Dar, cum arată acestea în ochii contabililor?

Indiferent dacă ești proprietarul unei afaceri sau directorul unei companii sau activezi în calitate de contabil, probabil te-ai întrebat:

 

- Cum să perfectezi corect Foia de parcurs în cazul utilizării autoturismului în baza contractului de comodat?
- Care cheltuieli de întreținere/reparație/exploatare a bunurilor utilizate în baza contractului de leasing și locațiune/comodat sunt deductibile?
- De ce trebuie să ții cont la perfectarea Actului de achiziție a serviciilor de locațiune?
- Ești sau nu obligat să calculezi amortizarea bunurilor utilizate în baza contractului de leasing și locațiune/comodat ?
- Poți deduce TVA aferentă cheltuielilor de întreținere/reparație a bunurilor utilizate în baza contractului de leasing și locațiune/comodat?

 

Astfel, programul seminarului ”Contracte de leasing, locațiune și comodat: aspecte contabile și fiscale” vizează studierea ultimelor modificări ale legislației în domeniul leasingului, locațiuni și comodatului, analiza caracteristicilor operațiunilor legate de contractele de leasing și locațiune/comodat, precum și evidențierea implicațiile fiscale pe care le presupun contractele respective.Acest seminar va sistematiza cunoștințele tale, le va completa cu informații noi și ulterior, te vor ajuta cum să găsiți cea mai bună soluție în orice situație.

 

Nu vei primi doar cunoștințe ample teoretice, dar și le vei consolida rezolvând probleme practice și analizând situații diferite.

Publicul-țintă: proprietari de afaceri, manageri, contabili, auditori

 

PROGRAM

1. Reglementarea normativă a contractelor de leasing, locațiune și comodat
2. Caracteristica contractelor de leasing, locațiune și comodat
3. Contabilitatea contractelor de leasing financiar și operațional
4. Aspecte contabile și fiscale a operațiunilor aferente contractelor de locațiune: la locator și locatar
5. Contabilitatea costurilor de întreținere, reparație și utilități ale mijloacelor fixe utilizate în baza contractului de leasing și locațiune/comodat
6. Prezentarea informațiilor în Situațiile financiare ale locatorului și locatarului
7. Sesiune de întrebări și răspunsuri

 

 Avantajele participării tale la acest seminar:

1. Ești la curent cu noutățile și modificările legislative
2. Primești consultanță personalizată privind gestionarea corectă a oricărui aspect contabil și fiscal legat de contractele de locațiune/comodat, adresând întrebări referitoare la subiectul dezbătut
3. Totul e simplu și fără efort: ai nevoie doar de un laptop/calculator/tabletă/telefon și de conexiune la Internet

Informațiile primite sunt 100% practice

 

Important!


Înregistrarea video a seminarului va fi disponibilă pe o platformă timp de încă două săptămâni după seminar și vei putea urmări oricând înregistrarea, de acasă sau de la birou în acest interval de timp, în dependență de pachetul ales.

În plus, indiferent de pachetul de preț, BONUS, veți primi si suportul de curs în care sunt prezentate subiectele din tematica de mai sus!

 

Trainer: Rodica Danii - director financiar, manager resurse umane, contabil la companii cu rulaje mari; trainer PROACTIVE din anul 2016 și consultant în contabilitate; peste 1000 de persoane instruite și mii de ore predate.

 

Data evenimentului: 3 august

 

Locație: online

 

Investiția:de la 790 lei

 

 Înregistrează-te aici

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.