04
06 2020
675

Directorii de școli, invitați la cursuri online de management financiar

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită managerii liceelor și gimnaziilor să participe la unul din cele două cursuri de instruire la distanță cu tema „Managementul financiar pentru directorii de școală” ce vor fi organizate de CTIF în perioadele 10–12 iunie și 29 iunie–1 iulie curent.
Cursurile au o durată de trei zile fiecare, 12 ore de studii și vor fi desfășurate online între orele 9.00 și 13.00.  Instruirile vor fi derulate în regim de videoconferință, pe platforma Zoom.

Obiectivul de bază al instruirilor este dezvoltarea cunoștințelor teoretice și practice în domeniul managementului financiar al instituției de învățământ, inclusiv în ceea ce privește organizarea procesului de planificare bugetară, elaborarea proiectelor de buget ale instituțiilor de învățământ și aplicarea modulelor de planificare bugetară ale   Sistemului Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice (SIGFP) administrat de CTIF.

La instruiri vor fi prezentate cadrul normativ și instrucțiunile aferente procesului bugetar, planificării bugetului instituției de învățământ și redistribuirii acestuia, efectuate exerciții practice legate de utilizarea modulelor de planificare bugetară ale SIGFP. Agenda cursului de instruire poate fi consultată aici.  

Managerii școlari care doresc să participe la instruiri  urmează să se înscrie în prealabil aici sau aici. Mai multe informații despre condițiile de participare la cursurile respective  pot fi obținute la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, tel: 022 822-032, 068669942

Instruirile cu genericul „Managementul financiar pentru directorii de școală” au fost lansate, în premieră, de către CTIF în luna mai. La primul curs de instruire au participat 22 de directori de licee și gimnazii din 13 raioane ale republicii și din mun. Chișinău.

Majoritatea participanților la primul curs au apreciat lansarea procesului de formare financiară a managerilor școlari, oportunitatea și utilitatea acestuia pentru activitatea lor cotidiană. O pate dintre directori au recomandat colegilor săi din alte instituții de învățământ să se includă în procesul de formare financiară inițiat de CTIF pentru a-și ajusta cunoștințele și abilitățile de management financiar la cerințele actuale.

 


via | ctif.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.