13
09 2021
473

e-TAXCON 21: conectarea specialiștilor din domeniul fiscal

 În perioada 16-17 septembrie curent Camera Americană de Comerț din Moldova (AmCham),  în parteneriat cu Camera Consultanților Fiscali din România​, organizează e-TAXCON'21 – prima conferință fiscală online din Moldova.

P.P. ”Monitorul fiscal FISC.md” este partenerul informațional al evenimentului, astfel vom oferi mai multe detalii în zilele desfășurării conferinței.

Conferința este dedicată atât comunității profesioniștilor naționali și regionali în domeniul fiscal și contabil din comunitatea de afaceri, în special membrilor comunității AmCham, dar și autorităților publice, mediului academic și științific, precum și comunității partenerilor de dezvoltare, astfel, conectând specialiștii în domeniul fiscal.

În timpul conferinței subiectele vor fi abordate în patru blocuri:

  • politici fiscale și efectele lor macroeconomice,
  • efectele fiscale ale unei societăți digitale fără numerar ,
  • provocările privind impozitul pe venit (cu accent pe remunerări)
  • provocările ce țin de taxa pe valoarea adăugată (cu accent pe procesul de armonizare la Directivele UE).

 

De asemenea, două sesiuni speciale vor fi dedicate unor probleme intens discutate în cadrul comunității AmCham Moldova și anume: provocările fiscale în cazul muncii la distanță (inclusiv pe perioada COVID-19) și problemele cu care se confruntă nerezidenții în activitatea lor în Republica Moldova.

 

Menționăm că aceasta este a doua ediție a e-TAXCON. Prima ediție a reunit peste 400 de participanți din 8 țări, cu speakeri din SUA, România, Marea Britanie, Germania, Suedia, Italia etc.

 

Agenda conferinței poate fi accesată aici 

Pentru înregistrare accesați linkul 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.