31
10 2014
1028

Examene medicale gratuite în mai multe sate din Moldova

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) organizează, în perioada 25 octombrie — 31 decembrie, examene medicale gratuite în satele cu acces limitat la servicii medicale din raioanele Hânceşti, Dubăsari, Şoldăneşti, Rezina, Orhei, Edineţ, Briceni, Râşcani şi Sângerei.

Echipe mixte, formate din medici de profil din instituţiile medicale raionale şi republicane, examinează populaţia într-o anumită zi, în una din cele 53 de localităţi rurale selectate.

Locuitorii satului Sărata Galbenă, raionul Hânceşti, vor beneficia pe parcursul zilei de astăzi, 31 octombrie, de asistenţa medicală oferită de cardiolog, reumatolog, gastrolog şi oculist, precum şi vor trece examenul ecografic în cadrul Centrului de Sănătate din localitate.

Consultaţiile sunt efectuate cu scopul de a oferi un acces mai bun la investigaţii medicale locuitorilor din satele aflate la distanţă mare de centrele raionale, de a preveni şi a depista precoce anumite maladii. Medicii vor stabili diagnosticul şi planul de tratament în condiţii de ambulatoriu ori spitaliceşti, la nivel teritorial sau republican.

În acelaşi timp, reprezentanţii instituţiilor medicale primare urmează să ducă evidenţa cazurilor de internare, dar şi să supravegheze în ce măsură este respectat tratamentul indicat.

Centrele de sănătate şi oficiile medicilor de familie din teritoriu vor asigura condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii medicilor specialişti. Echipele de medici sunt formate în funcţie de necesităţile centrelor de sănătate din localităţile respective.

Printre cei mai solicitaţi medici sunt cardiologii, neurologii, ginecologii, oculiştii şi gastrologii. O bună parte din centrele de sănătate au cerut şi efectuarea examenelor ecografice.

Conform estimărilor, zilnic vor fi realizate cca o sută de investigaţii ecografice, iar un singur specialist va examina în jur de 20 de oameni.

via cnam.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.