15
06 2020
888

Instruiri gratuite privind utilizarea noii versiuni a sistemului „e-Factura”

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită contribuabilii persoane juridice care participă la operațiunile de achiziții publice și au obligația, începând cu 1 iulie curent, să utilizeze sistemul informațional automatizat (SIA) „e-Factura” să se înscrie la instruirile on-line gratuite privind utilizarea noii versiuni a acestui sistem.
 
În perioada 16 – 30 iunie 2020, CTIF va organiza 18 cursuri de instruire cu tema nominalizată: 13 – în limba română și 5 – în limba rusă. Cursurile vor avea o durată de două ore fiecare și se vor desfășura în intervalul orelor 9.00 – 11.00 și 13.00 – 15.00. Instruirile vor decurge în regim de videoconferință, cu utilizarea aplicației Zoom.

 

Cursurile au scopul de a familiariza contribuabilii cu modul de creare, redactare, semnare și circulație a facturilor fiscale electronice în SIA „e-Factura” și cu  funcționalitățile dezvoltate ale noii versiuni a acestui sistem, ce se află în proces de testare.

 

Doritorii de a participa la instruiri urmează să se înscrie la ele aici sau la numerele de telefon 022 822 032, 068669942 ale Centrului de instruire în finanțe al CTIF. La aceleași telefoane puteți afla mai multe informații despre organizarea cursurilor, agenda și orarul acestora. 

 

Persoanele interesate pot vizualiza și Ghidul video privind utilizarea SIA „e-Factura” lansat săptămâna trecută. Acesta descrie pașii de accesare a serviciului e-Factura, de creare, semnare și expediere a facturilor fiscale, precum și întregul circuit al facturilor fiscale în cadrul sistemului. 

 

Amintim că CTIF a demarat procesul de testare a noii versiuni a SIA „e-Factura” la 1 iunie 2020. Informații despre modul de participare la testarea sistemului pot fi găsite aici

 

 


via | ctif.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.