09
09 2014
1544

Ion Prisăcaru: "A fi profesionist nu înseamnă nimic, dacă nu ești Om."

Proverbele și aforismele din cartea “Reflecții fără pretenții”, prezentată astăzi de autorul Ion Prisăcaru, povestesc despre dumnealui mai mult decît oricine ar putea să povestească. Ion Prisăcaru prețuiește cel mult locul în care s-a născut, părinții care l-au crescut — rădăcinile sale, în care zace ascunsă puterea și memoria întregilor generații. Și această culegere de aforisme, adunate cu multă grijă, sunt închinate tatălui său.

Dar, privirea curioasă a autorului pătrunde în toate aspectele vieţii.

”Cînd nu ai o strategie proprie, poți fi influențat de o tactică străină.”

”Averea și banul public se cer gestionate cu mustrare de conștiință.”

”Credeți jumătate din ceea ce vedeți și nimic din ceea ce auziți.”

”Pentru a se înțelege între ei, oamenii trebuie să se asemene, pentru a se iubi însă, trebuie să fie ceva diferiți.”

Lansarea acestei cărți este o bucurie pentru mine, dar și un prilej de a reflecta asupra ceea ce reprezintă scrisul pentru un autor. Majoritatea adevărurilor din această carte vine din propria experiența de viață, ele ilustrînd succesele și insuccesele, pe care le are fiecare din noi. Mi-aș dori mult ca acestea gînduri să fie de folos tuturor vîrstelor și gusturilor, a spus Ion Prisăcaru.

Ion Prisăcaru nu s-a aflat astăzi pentru prima dată în calitatea de autor, lansînd, ca și anul acesta, cîte o carte la fiecare zi de naștere din ultimii 7 ani, printre care „Cu cărțile pe față” în 2011 și „Revenire la rădăcini. O istorie a neamului meu și a propriei mele vieți”, în 2012.

Printre nenumăratele cuvinte de bine și felicitările în adresa autorului, au răsunat și cîntecele puse pe versurile dumnealui, iar compoziția „Baraboi-vatră străbună” dînsul a interpretat cu multă căldură împreună cu prietenul său, interpretul și compozitorul, Savelii Cojocaru.

Toți invitații, printre care oameni de artă, interpreți, academicieni, colegi de la SFS, deputați din Parlament și reprezentanți ai Guvernului, politicieni și jurnaliști, au aplăudat talentului și curajullui lui Ion Prisăcaru de a vorbi despre lucrurile care-l dor, îl macină și uneori î-l ”lasă fără somn noaptea”.

Redacția revistei ”Monitorul Fiscal FISC.md” dorește

Omului Ion Prisăcaru

sănătate și la mulți ani!

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.