05
02 2015
1255

Lansarea celei de a VII-a editii a Concursului National «edUKation»

Centrul EXCEL anunţa lansarea celei de-a VII-a ediţii a Concursului Naţional “edUKation”. Concursul se desfaşoara in perioada 3 februarie – 1 martie 2015 si este adresat elevilor din gimnazii si licee (clasele IX – XII), precum si studentilor colegiilor (anii I, II si III) cu varsta cuprinsa intre 15-19 ani. Lansat in 2008, concursul scolar edUKation este o initiativa educationala non-profit al centrului EXCEL, sustinuta de un parteneriat activ cu Ministerului Educatiei al Republicii Moldova si cu Academia de Stiinte a Republicii Moldova, precum si cu o serie de insitutii de invatamant din tara si de peste hotare, ce are drept scop promovarea competitivitatii elevilor talentati si facilitarea mobilitatii academice a tinerilor din Republica Moldova. EXCEL isi propune, prin intermediul “edUKation”, sa deschida noi orizonturi educationale pentru tineri din Republica Moldova, sa stimuleze competitivitatea academica precum si constientizarea rolului educatiei de calitate. Inscrierea candidatilor pentru editia concursului din acest an se face la urmatoarele disciplini:
  • Limba engleza
  • Matematica in limba engleza
Concursul se desfasoara in trei etape succesive: 3-15 februarie Fondul de premii, ce consta din burse de studii, vacante de vara in strainatate si alte premii de valoare, este oferit de către organizatorii şi partenerii concursului si se va repartiza conform urmatoarelor categorii:
  • Categoria English Language;
  • Categoria Science Junior;
  • Categoria Science Senior .
Toti participantii etapei a III-a a Concursului (finala), care vor intruni conditiile de participare si varsta minima, vor intra in posesia unor premii speciale (burse partiale pentru studii, seturi de carte, cursuri de pregatire pentru examenul TOEFL, etc.). Initiativa este sustinuta de o serie de parteneri academici (Bellerbys College, Marea Britanie ; IBS – Buckingham University, Budapesta, Ungaria ; IMI University Centre, Elvetia; CATS Colleges, Marea Britanie ; Middlesex University; Astrum Education, Marea Britanie; Alianta Franceza din Moldova, Liceul Teoretic Spiru Haret), sponsori, dar si de o serie de institutii media. Fiind o initiativa educationala non-profit, Concursul edUKation nu prevede taxe de participare pentru elevi, profesori sau parteneri. Costurile organizarii concursului sunt integral suportate de catre organizatori. Pentru mai multe detalii si inregistrare la concurs, accesati pagina concurs.md sau www.excel.md


via | www.civic.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.