03
09 2021
317

Live gratuit pe facebook: ”Totul despre contractele de comodat și locațiune”

Locațiunea și comodatul sunt instrumente comode și frecvent utilizate de către proprietarii de afaceri și administratorii de companii. Fie că este vorba despre folosirea unui spațiu cu destinația de sediu pentru o companie sau de folosirea mixtă a unui automobil (în interes personal și în interesul companiei), în practică, oscilăm adesea între încheierea unui contract de locațiune sau a unui contract de comodat, fără ca să cunoaștem însă toate detaliile juridice care le diferențiază pe cele două și, implicit, nici aspectele fiscal-contabile pe care le presupune alegerea noastră.

PROGRAM

1. Reglementarea normativă a contractelor de locațiune/comodat
2. Contract de locațiune versus contract de comodat: care sunt diferențele?
3. Perfectarea corectă a Actului de achiziție a serviciilor de locațiune
4. Poți utiliza automobilul personal și în interesul companiei? Cerințe privind perfectarea Foii de parcurs în cazul utilizării autoturismului în baza contractului de comodat
5. Ce trebuie să știi dacă dai bunuri (casă, apartament etc.) în chirie?
6. Calculăm sau nu amortizarea bunurilor utilizate în baza contractului de locațiune/comodat?
7. Aspecte contabile și fiscale privind costurile de întreținere, reparație și utilități ale mijloacelor fixe utilizate în baza contractului de locațiune/comodat
8. Întrebări-răspunsuri

În cadrul Live-ului vom sistematiza toate informațiile pe care trebuie să le cunoști despre tratamentul fiscal-contabil al operațiunilor legate de contractele de locațiune/comodat, împreună cu invitatul special Rodica Danii, contabil-șef. De asemenea, îți vom acorda sfaturi legale importante, care îți vor oferi suport pentru a ști cum să procedezi în situații mai atipice legate de contractele menționate.

LIVE-ul se va desfășura într-un mod interactiv, unde poți interveni cu întrebări referitoare la problemele cu care te confrunți, pentru a obține răspunsuri într-o manieră clară și cu un limbaj simplu și accesibil.

Data: 15 septembrie 2021

Ora: 14:00 – 15:00

Mod de desfășurare: Platforma ZOOM cu transmisie LIVE pe pagina Facebook – PROACTIVE

Invitat: Rodica Danii, contabil-șef

Înregistrează-te gratuit aici.

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.