16
05 2015
765

Oameni de afaceri din Moldova pot participa la cel de-al III forum de afaceri al Parteneriatului Estic

Oameni de afaceri din Moldova pot participa la cel de-al III forum de afaceri al Parteneriatului Estic, ce va avea loc la Riga, pe 21 mai.

La forumul cu genericul Parteneriatul Estic și cooperarea de afaceri din afara granițelor sale vor participa reprezentanți ai businessului din 39 de țări din UE, din statele Parteneriatului Estic, etc, care vor căuta soluții pentru dezvoltarea mediului de afaceri prielnic în regiune și a cooperării durabile în domeniile transporturilor, finanțelor, energiei și industriei digitale.

Reprezentanții Moldovei, Armeniei, Azerbaidjanului, Belarusului, Georgiei, Ucrainei și din alte țări vor face schimb de experiență în domeniul cooperării de afaceri transfrontaliere, iar la finalul forumului, vor fi prezentate recomandări prentru dezvoltarea de mai departe a cooperării de afaceri, care vor fi transmise spre aprobare delegaților summitului Parteneriatului Estic.

O importanță aparte a acestui eveniment este accentuată de faptul că 3 țări din Parteneriatul Estic – Moldova, Ucraina și Georgia, au semnat acordurile de asociere și privind zona de comerț liber cu UE, iar implementarea acestora poate aduce beneficii suplimentare pentru cooperare economică dintre părți. La forumul de la Riga vor avea loc întrevederi bilaterale ale delegaților, ceea ce va contribui la dezvoltarea parteneriatului de afaceri dintre businesmeni din țările UE, ale Parteneriatului Estic și din alte state.


via | infomarket.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.