03
07 2020
954

Primarii, invitați la instruiri online privind managementul finanțelor publice

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) anunță că, începând cu ziua de luni, 6 iulie, va desfășura în parteneriat cu Ministerul Finanțelor un ciclu de seminare online cu genericul „Introducere în managementul finanțelor publice” pentru primarii localităților din țară.
 
Seminarele cu tema nominalizată au fost lansate în decembrie 2019 și au scopul de a consolida cunoștințele și de a dezvolta capacitățile primarilor în organizarea managementului finanțelor publice locale, în particular a procesului bugetar la nivel local. Seminarele sunt gratuite pentru participanți, acestea fiind finanțate de către Ministerul Finanțelor.

 

Fiecare seminar are o durată de trei ore și va fi desfășurat în intervalul orelor 14.00– 17.00. Instruirile vor decurge în regim de videoconferință, cu utilizarea aplicației Zoom.

 

Programul seminarului cuprinde aspecte teoretice și practice privind sistemul și procesul bugetar, caracteristica managementului finanțelor publice locale, structura bugetelor unităților administrativ – teritoriale (UAT), calendarul bugetar ale autorităților publice locale, planificarea, aprobarea și executarea bugetelor UAT.

 

Primarii care doresc să participe la instruiri urmează să se înscrie la ele, accesând link-ul. Mai multe informații despre organizarea seminarelor le puteți afla la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, apelând la numerele de telefon 022 822 032, 068669942.

 

Participanții la instruiri urmează să instaleze la calculator aplicația Zoom.  Ulterior, ei vor primi suportul necesar privind utilizarea aplicației și modul de interacțiune cu formatorul cursului.

 


via | ctif.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.