21
01 2021
561

Seminar: Politici contabile 2021

Politicile contabile reprezintă baza pentru ținerea evidenței contabile la o întreprindere și funcționează ca o umbrelă în raporturile contabilității cu utilizatorii externi ai Situațiilor financiare.

De ce sunt necesare Politicile contabile în cadrul unei companii ?

  • pentru a stabili condițiile în care se desfășoară anumite ope­rațiuni care au un impact în contabilitatea entității, deoarece informația contabilă stă la baza deciziilor luate de managementul entității;
  • în lipsa acesteia, este dificil de a aprecia dacă persoanele responsabile au ținut contabilitatea și au întocmit corect Situațiile financiare.
  • organele de control solicită de a fi prezentate politicile contabile, pentru a aprecia corectitudinea contabilizării anumitor operațiuni economice.

Prin urmare, este necesar pentru entități să formuleze și să aprobe Politici contabile aplicabile!

Programul seminarului:

1. Conținutul și structura Politicilor contabile
2. Algoritmul de elaborare a politicilor contabile
3. Proceduri de modificare și actualizare a politicilor contabile
4. Analiza unui model concret de Politici contabile și tipuri de anexe la acestea

 Dacă vrei să înveți și să aplici procedurile practice privind elaborarea și implementarea Politicilor contabile pentru anul 2021 la entitatea ta, atunci te poți înregistra aici

Trainer: Rodica Cușmăunsă - conferențiar. univ. ASEM; contabil-șef la mai multe companii; trainer PROACTIVE din anul 2016 și consultant în contabilitate; peste 1000 de persoane instruite și mii de ore predate.

Data evenimentului: 4 februarie

Locație: online

Link eveniment

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.