15
09 2015
1130

Sfaturi despre cum să te pregătești pentru o carieră

Cuvântul carieră a devenit din păcate pentru mulți dintre noi un cuvânt care ne face să ne dăm ochii peste cap. A fost atât de folosit și atât de vag încât mulți dintre noi am renunțat să ne gândim că putem să controlăm ceea ce este implicat în acest cuvânt. Ne gândim că ne alegem profesia și după aceea în funcție mai mult de ce apare pe drum începem să ne specializăm. Și nici nu putem prezice viitorul, nu cu acuratețea cu care ne-am dori. Pe când ne terminăm studiile ne dăm seama că viitorul nu mai este cum l-am vizualizat pentru că au dispărut job-uri și au apărut altele, iar despre multe dintre ele habar nu avem cu ce se mănâncă. Pentru a rezolva problema este nevoie să investim în cariera noastră încă din adolescență și studenție. Îți recomandăm câteva sfaturi pentru a te pregăti de cariera profesională:
  • Învață o limbă străină. Cunoașterea limbii engleze este o condiție esențială impusă de majoritatea angajatorilor. Mai multe limbi presupun și mai multe oportunități de angajare.
  • Participă la sesiuni de training. Educația non-formală te ajută să-ți găsești drumul spre care să mergi și să îți cunoști capacitățile și abilitățile de care dispui.
  • Stagii de practică. Internship-ul este forma de activitate perfectă pentru a-ți pune în practică teoriile învățate de pe băncile facultății. Stagiile de practică pot varia de la 2-3 săptămâni până la 3-6 luni, în funcție de companie.
  • Programe de voluntariat. Voluntariatul este o excelentă ocazie să te cunoști mai bine, să-ți dezvolți abilitățile interpersonale și tehnice, să cunoști multă lume, să-ți dezvolți o atitudine de responsabilitate - față de tine, în primul rând. Angajatorii susțin proactivitatea candidaților ce activează din perioada adolescenței și studenției.
  • Investește în imaginea pe care o vei vinde angajatorului. Asta ar fi suma sfaturilor scrise de noi pentru cariera ta. Succes!
Începe cariera ta cu Târgul de Cariere! Vino pe 2 și 3 octombrie 2015, între orele 10:00 - 17:00 la Centrul de Cultură și Istorie Militară, strada Tighina 47 - să te angajezi sau să-ți găsești un program de voluntariat - pentru a-ți mări CV-ul și pentru a da startul unei cariere de succes. Partenerii Premium la aceasta ediție sunt: Kaufland și Groupe Renault. Accesul la eveniment este gratuit. Pentru alte detalii, accesează: www.targuldecariere.md www.facebook.com/tdcmoldova

via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.