14
02 2020
496

Training de educație financiară pentru copii

Știați că Republica Moldova se află pe ultimele locuri la alfabetizare financiara din Europa? Doar 18% dintre moldoveni au un minim bagaj de cunoștințe financiare. Totuși, Sistemul Educațional de la noi nu provede pentru viitorul apropiat modificări. Desigur, este nevoie de multe eforturi de informare și educare și orice demers contează, dar nu trebuie să uităm că generația copiilor de azi sunt generația adulților de măine. De aceea PROACTIVE Kids organizează un training de educație financiară pentru copii. Copii energici + Formatori dedicați + Curs de Educație Financiară = Generația adulților determinați de mâine. Înregistrare aici Program I. CREȘTEREA IQ-ULUI FINANCIAR În cadrul primului modul, cursurile urmăresc responsabilizarea copiilor în raport cu „banii de buzunar”. 1. Banii: istoric și actual. Rolul banilor. Valoarea banilor. Obiceiuri financiare. Dorințe și nevoi. Cererea și oferta. 2. Cheltuieli (fixe și variabile), economii, investiții, donații. Tips&tricks pentru reducerea cheltuielilor. Inteligența Economică (FQ – Financial Intelligence) 3. Surse de venit (fix şi variabil). Angajat sau antreprenor? Cadranul banilor. Ce învățăm:
 • Plan de economisire
 • Avantajele economisirii şi rolul pușculiței
 • Formarea unor deprinderi sănătoase pentru gestionarea unor sume mici de bani
 • Stabilirea de obiective financiare şi metode de a atinge aceste obiective
 • Diferența dintre nevoi și dorințe
II. CUM NE FORMĂM CA ȘI ANTREPRENORI Cel de-al doilea modul este destinat asimilării de principii economice şi dezvoltării abilităților antreprenoriale, cunoașterea aptitudinilor personale și a calităților necesare. Copii vor trăi experiențe unice de a lucra in echipă, de a vorbi în public și de a-și lărgi zona de confort. 1. Brand personal. Leadership Personal. Tehnici de negociere și vorbirea în public. 2. Lucrul în echipă. Simulări și jocuri de formare a echipei. 3. Managementul personal şi managementul banilor. Învăţăm să bugetăm. Stabilirea unor obiective financiare SMART, plan de economisire. 4. Responsabilitatea Socială. Cum afacerea noastră poate influența mediul înconjurător. Ce învățăm:
 • Despre abilitățile unui lider/manager/antreprenor
 • Despre importanța lucrului în echipă
 • Cum să analizăm riscurile și să luăm decizii potrivite?
 • Construirea unui buget personal şi cum să se încadreze în limitele acestuia
 • Conștientizarea rolului autodisciplinei în atingerea obiectivului financiar dezvoltarea Inteligenței Economice
Formatori: Doru Curoșu - specialist Dezvoltare Personală; founder & Trainer la DORU Curoșu - Camelot - Training & Team Building; Forbes 30 Under 30 at Forbes; fost Președinte la Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova. Daniela Secinschii - specialist Finanțe&Business; director și fondator PROACTIVE Consulting; experiență în coordonarea proiectelor de peste 6 ani; rrainer și consultant în Management financiar, Planificarea afacerii și elaborare business plan. Cine participă? Copii cu vârsta 10-15 ani Nr. de ore: 8 ore academice Data: 5 - 6 martie 2020 Orele 10:00-14:00 Înregistrare aici Investiție în dezvoltare:
 • 990 lei, până la data de 27 februarie
 • 1290 lei, din data de 28 februarie
Locație: ARTICO Persoana de contact: Mihaela, 078690001

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.