19
12 2019
736

VEN 12: Anul 2019 - Studii De Caz

Modalitatea de completare a declarației cu privire la impozitul pe venit (VEN 12) pentru anul 2019 (în baza studiilor de caz)
  • Vreți să vă asigurați că calculul și plata impozitului pe venit din activitatea de antreprenor este corectă și conform legislației în vigoare?
  • Doriți să aflați despre recentele actualizări ale legislației fiscale valabile pentru anul 2019?
  • Aveți statut de întreprinzător individual sau de gospodărie țărănească care trebuie să perfecteze două rapoarte aferent impozitului pe venit pentru 2019 și nu sunteți sigur cum e corect să le perfectați?
Dacă răspunsul este afirmativ – este un motiv să participați la seminarul organizat de VIOSER Trainings and Events! Programul cursului 1. Subiectul, obiectul impunerii aferent impozitului pe venit din activitatea de întreprinzător. Cota impunerii. Termenii de plată și declarare. Reportarea pierderilor pe viitor. 2. Ajustarea veniturilor a) de la campaniile promoționale; b) aferent dobânzilor de la valorile mobiliare de stat; c) de la înlocuirea forțată a proprietății; d) de la operațiunile legate de activele de capital; e) mijloacele din fondurile speciale, din dividende; f) din reevaluarea mijloacelor fixe etc. 3. Ajustarea cheltuielilor aferent: a) intrărilor, reparațiilor și ieșirilor mijloacelor fixe. Completarea borderoului de calcul al uzurii mijloacelor fixe pe categorii de proprietate în scopuri fiscal; b) cheltuielilor de delegații; c) cheltuielilor de reprezentanță; d) cheltuielilor de asigurare; e) pierderilor din tranzacțiile cu persoanele interdependente; f) cheltuielilor pentru care există obligații față de persoana interdependentă ce aplică metoda de casă; g) cheltuielilor legate de obținerea venitului scutit de impozitare; h) cheltuielilor legate de dobânzile plătite sau calculate; i) deducerii datoriilor compromise; k) defalcărilor în fondurile de rezervă; l) penalităților și sancțiunilor aplicate pentru încălcarea actelor normative; m) cheltuielilor din investiții; n) cheltuielilor neconfirmate documentar; o) cheltuielilor legate de efectuarea plăților în favoarea salariaților necalificare drept plăți salariale; p) cheltuielilor aferente titularilor de patente de întreprinzător; q) altor cheltuieli. 4. Facilități aferent impozitului pe venit din activitatea de întreprinzător. 5. Trecerea în cont a veniturilor din surse obținute în afara R. Moldova. 6. Repartizarea impozitului pe venit pe subdiviziuni. 7. Sinteza actelor normative ce reglementează completarea Declarației privind impozitul pe venit VEN 12. Formator: - Sergiu Rumleanschi, partener Vioser Consulting, fondator Vioser Trainings & Events, Сertificat DipIFR, Student ACCA, 15 ani experienţă în domeniul financiar-bancar și contabil Detalii curs: Când: 28 ianuarie 2020 Locația: or. Chișinău, Str. Mitropolit Varlaam, 65, et. 4, of. 419 Investiție:
  • 1550 MDL până la data de 21 ianuarie
  • 1940 MDL de la 22 ianuarie
Investiția include: - 10 ore de curs, - Materialele de lucru, - Consultația specialistului, - Pauzele de cafea, - Certificat de participare. Pentru înregistrare completați formularul sau ne contactați la nr. de telefon 069 835 556 Parteneri: Monitorul fiscal FISC.md, iTicket.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.