REGULAMENTUL FORUMULUI FISCAL

Mesaj #1
20 iunie 2014, 10:01 | REGULAMENTUL FORUMULUI FISCAL

REGULAMENTUL FORUMULUI FISCAL


1. Regulamentul forumului portalului (în continuare – Regulament) prevede modul de organizare a discuțiilor pe Forum fiscal, precum şi controlul corectitudinii desfăşurării acestora.

2. Scopul prezentului Forum este de a mobiliza contribuabilii (în continuare – Utilizator) spre discuții civilizate, în spațiul virtual asupra unor probleme relevante din domeniul administrării fiscale, legislaţiei fiscale și contabilității.

3. Publicația Periodică Monitorul fiscal FISC.md (în continuare – administraţia Forumului) acordă în mod gratuit dreptul de folosire al Forumului (în continuare – Forum), cu condiţia respectării prezentului Regulament.

4. Prezentul regulament devine obligatoriu în momentul în care Utilizatorul a accesat Forumul, a citit postările sau s-a implicat în discuții, indiferent dacă este autentificat sau nu. Accesarea forum-lui confirmă că utilizatorul a luat cunoştinţă şi este de acord cu prevederile prezentului Regulament.

5. Orice acțiune ulterioară inițierii acestui regulament urmează să fie reglementată prin acesta. De asemenea, orice modificare ulterioară se va considera comunicată în momentul publicării, acesta fiind și momentul în care ea intră în vigoare.

6. Pe acest forum este permisă folosirea limbilor romane și ruse. Se recomandă limitarea folosirii altor limbi la citate sau fraze bine cunoscute (sau traduse) şi doar cînd acest lucru este în concordanţă cu situația respectivă.


7. Utilizatorul este singurul responsabil pentru menținerea confidențialității informațiilor și parolelor. De asemenea, utilizatorul este obligat să anunțe administrația Forumlui despre orice utilizare neautorizată a contului/parolei de înregistrare.


8. Utilizatorul care postează un mesaj este singura responsabilă pentru conținutul mesajelor sau orice material pe care îl transmite la alte persoane, și a oricărei consecințe a unor astfel de mesaje. Utilizatorul va lua în considerare, cu atenție, informațiile pe care le alege a le posta pe Forum, inclusiv, dar nu limitat la, orice mesaj sau orice comentariu, link sau e-mail.

9. În mesajele postate, se recomandă de a nu include date personale, ex: telefon, adresa sau orice informație personală care poate fi accesibilă pentru publicul larg.

10. Prin postarea pe forum, se consideră că Utilizatorul a citit Regulamentul și este de acord cu el. Astfel, Utilizatorul nu are voie să utilizeze Forum-ul pentru a trimite email-uri sau mesaje instant, poșta reclame, linkuri către alte forumuri sau orice alt tip de mesaj, de orice natura, care este ilegal, hărţuitor, defăimător, abuziv, amenințător, dăunător, vulgar, obscen, profan, jignitor rasial, inexact. În caz contrar, administrația forum-lui își rezervă dreptul de a șterge orice astfel de material postat pe site.

11. Prin prezentul regulament, Utilizatorul este de acord cu următoarele:

a) conținutul de pe forum este protejat de copyright, mărci și alte drepturi de proprietate intelectuală, şi se pot publica doar cu acordul prealabil al administrației forumului;

b) aceste drepturi sunt valide și protejate în toată mass-media;

c) Utilizatorul nu are dreptul de a posta pe Forum, copia, reproduce, distribui, publica, exploata comercial sau transfera orice material care încalcă orice drepturi;

d) odată cu postarea pe acest forum, toate mesajele întră în proprietatea intelectuală a portalului monitorul.fisc.md și care îşi rezervă dreptul de a folosi mesajele utilizatorilor pentru realizarea materialelor de pe site.12. Utilizatorul, este singurul responsabil pentru orice interacțiune cu alți Utilizatori sau vizitatori ai Forumului.

13. Portalul își rezervă dreptul dar nu va avea nici o obligație, de a monitoriza disputele între Utilizatori.

a) Aceasta comunitate se bazează pe înțelegere și respect reciproc. Așadar, sunt interzise cu desăvârșire injuriile de orice fel și afirmațiile vulgare. Încălcarea acestei reguli, va atrage după sine suportarea consecințelor corespunzătoare(vezi capitolul VII. Avertismente și Sancționări).

b) Este interzis orice atac la persoană. Este recomandată comentarea ideilor şi nu criticarea persoanelor.

c) Nu se recomandă citarea excesivă din postările anterioare ci doar părțile esențiale. Astfel, se evită situațiile în care o postare ajunge să se întindă pe o jumătate de pagina din care doar două rînduri reprezintă o idee nouă.

d) Înainte de a posta un subiect nou trebuie verificat dacă nu s-a mai vorbit despre problema respectivă. Pentru a descoperi acest lucru se recomandă folosirea opţiunii „Căutare”. Dacă, totuși s-a omis acest lucru, moderatorii Forumului au dreptul să închidă subiectul, dar trebuie să indice și linkul/locul unde Utilizatorul poate continua discuția. Moderatorii nu au dreptul să închidă subiectul în condițiile în care problema abordată nu a mai fost discutată pe forum de minim 6 luni.

e) Înainte de postarea unui subiect nou Utilizatorul va căuta cea mai bună categorie de pe forum în care să se încadreze. Dacă a reușit să facă acest lucru, moderatorii au dreptul să mute subiectul în categoria corectă.

f) Se recomandă folosirea unui titlu adecvat cînd se deschide un topic (în special unul care să sublinieze tema topicului). La postarea mesajelor se recomnadă evitarea titlurilor incomplete sau cele de tipul: „lol”, „întrebare” sau „ATENȚIE!!”.

g) Pentru a evita repetarea argumentelor, mai ales în cazul discuțiilor lungi, Utilizatorul urmează să citească întregul topic înainte de a posta un răspuns.

h) Se recomandă Utilizatorilor să nu răspundă la off-topicuri şi să nu posteze în topicuri care probabil vor fi șterse. Postări de tipul „primul pe pagină” sau „am scris şi în topicul ăsta” sunt interzise.

i) Postările drept răspunsuri, trebuie să aibă legătură cu topicul. Dacă nu se poate oferi un răspuns potrivit cu topicul este mai bine să nu se posteze nimic. Acest lucru este în special valabil asupra postărilor foarte scurte și fără relevanță.

j) Discuţiile între doar doi utilizatori trebuie purtate prin intermediul mesageriei interne, nu pe Forum.

k) Nu se permite folosirea textelor cu fonturi colorate excesiv sau cu dimensiuni mari. Dimensiunile excesive vor fi reduse fără aviz și fără explicații. Culoarea standard a acestui forum este negru. Se recomandă folosirea doar a culorii standard, altfel mesajele vor fi reeditate.

l) Utilizatorul trebuie să verifice textul înainte de al posta. Astfel, Utilizatorul se va asigura că mesajul este ușor de citit și poate fi înțeles de către ceilalți Utilizatori ai Forumului. Încălcările repetate ale acestei reguli pot duce la un avertisment.

m) Este interzis de a posta în translit, se recomandă redactarea doar în limba română cu grafie latină sau în limba rusă cu grafie chirilică. (în cazul în care Utilizatorul nu are o altă posibilitate se recomandă utilizarea portalului www.translit.ru).

n) Este interzisă crearea și folosirea de «clone» (mai multe conturi ale aceluiași Utilizator). Înregistrarea și folosirea de conturi multiple poate duce la o suspendare a tuturor conturilor. Crearea unui cont pentru ocolirea unei sancțiuni, aduce cu sine blocarea contului clonă (şi ulterioarele) și suspendarea cu 3 zile a contului principal (aceasta perioadă se adaugă peste cea inițială).

o) Sînt interzise cererile de HACK, CRACK, WAREZ etc., precum şi promovarea pirateriei software și mesajele care contravin legislaţiei în vigoare.

p) Este interzisă atașarea de fișiere ce conțin viruși, troieni, spyware, softuri comerciale fără licența, crack-uri sau orice fel de atașament ilegal sau potențial periculos.

q) Este interzisă trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor Utilizatori, chiar dacă este făcută prin intermediul mesajelor private (PM), trimiterea de „email-uri nesolicitate”, „scrisori în lanț” ori email-uri în masă, mesaje instant etc.; este de asemenea interzisă publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip „piramidal” sau orice altă activitate menită a înșela încrederea unor alte persoane, precum și orice activități similare unor fapte în privință cărora s-a probat în trecut potențialul infracțional.

r) Este acceptată postarea de imagini fără comentarii atîta timp cît sunt „on topic”.

s) Semnătura (text sau imagine) nu va depăși înălțimea de 180 Pixeli sau 4 linii de text. Avatarele nu vor depăși 100x100 Pixeli. Bannere sau linkuri-urile de recrutare în semnătura sunt interzise. Regulile sunt valabile și pentru semnături, avatare, atașamente.

t) Este interzisă atașarea fișierelor mai mari de 2 MB și utilizarea aceastei funcții, decît cu un scop bine definit. (Text şi imagine). Atașamentele de tip video nu sunt acceptate.

u) Este interzisă publicitatea pe acest Forum. Este interzis folosirea drept semnătură, a link-urilor care duc pe alte site-uri. Nu se permite promovarea pe Forum a diverselor produse sau servicii etc. Nu se consideră reclamă dacă se discută la modul general despre ex: mascara, produse de îngrijire, ceara de unica folosința ş.a.m.d. Dacă se încalcă această regulă se va suporta consecințele respective (vezi capitolulu VII. Avertismente şi Sancționări).

v) Publicitatea pe forum este permisă doar în cadrul secțiunilor create în acest scop (şi aici în limita bunului simţ). În restul ariilor este interzisă postarea de reclame, fără acordul preventiv al administrației Forum-lui.

14. Mențiuni speciale:

a) A nu se folosi materiale ale căror drepturi de autor nu le aparțin, fără specificarea sursei/autorului materialului.

b) Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atașate în cadrul Forumului aparțin autorilor.

Reproducerea lor (pe orice suport) fără permisiunea autorilor reprezintă o încălcare a legilor în vigoare. Pentru folosirea acestora se vor contacta autorii lucrărilor. Administraţia Forumului nu își asumă în niciun fel obligația de a proteja pozele afișate în cadrul Forum-lui, de a despăgubi autorii și nici de a ajuta autorii să fie despăgubiți pentru pagubele pe care le-au suferit.

c) Este interzisă doar postarea de citate, în regim „copy/paste”, fără contribuție personală sau fără a se specifica sursa/autorul. În caz contrar, mesajele ce contravin acestui punct, vor fi șterse.

d) Pe acest forum nu este permisă, sub nici o formă, promovarea consumului de droguri. Consumul și comercializarea drogurilor, este infracțiune. Mesajele vor fi șterse fără explicații, iar membrul sancționat cu 24 h. (dacă și după această perioadă se continuă promovarea, sancțiunea se va dubla).

e) De asemenea, nu este acceptată pornografia pe forum, sub nici o formă. (poza, filmulețe, limbaj obscen).

15. Recomandări:

a) De a nu-şi asuma rolul de moderatori sau administratori ai forum-lui. Încercarea de a acționa ca un moderator este interzisă şi sancționabilă.

b) De a nu provoca moderatorii sau administratorii în mod deliberat. Postările care au ca scop crearea de conflicte între Utilizatori și moderatori vor fi șterse, iar autorii vor fi sancționați.

c) Pentru a depune o plângere împotriva unui alt membru, aceasta se va transmite sub forma unei scrisori prin email. Este interzisă postarea plîngerii pe Forum.

d) Mesajele personale (PM pe Forum sau discuțiile de pe diverse programe de chat) sunt personale și nu trebuie publicate pe Forum. A nu se face subiect pe Forum, din ce elemente personale, de tipul: petrecerea timpului liber, spațiul privat, etc.

e) Discuțiile pe Forum trebuie menţinute pe un ton de respect în limitele bunului simţ. Nu trebuie omis faptul că pe Forum pot fi conectaţi şi Utilizatori de vîrste diferite și a căror experiența diferă de la caz la caz, motiv pentru care Utilizatorii trebuie să fie răbdători dacă uneori apar întrebări care pot părea „stupide” sau „infantile”.

f) A se evita reproșurile cu privire la greșelile gramaticale sau de scriere la adresa Utilizatorilor. Dacă greșelile gramaticale sau de scriere ale unui membru sunt atît de mari încît conținutul mesajului se pierde, se poate raporta acel mesaj postat. Un administrator sau un moderator se va ocupa de acea problemă.


16. Moderatorul este persoana care asigura bunul mers al discuțiilor. El împreună cu administraţia Forumului trebuie să asigure ca Regulamentul să fie respectat de cei care postează pe acest Forum.

17. Moderatorul poate să îi sancționeze pe cei care nu respectă regulile, să dea avertismente și chiar să restricționeze accesul la forum, fără a da niciun alt avertisment înainte.

18. Dacă un utilizator al Forumului, consideră că a fost penalizat pe nedrept de către moderator, se poate adresa administrației Forum-lui, pentru a lamuri situația.

19. În cazul în care se dovedește că moderatorul a luat o decizie incorectă, acesta poate fi sancționat la rîndul său, putînd chiar pierde statutul de moderator.

20. Obligațiile Moderatorului:

a) Să vegheze buna activitate a forumului.

b) Să șteargă mesajele cu cuvinte necenzurate sau jigniri și să mute mesajele ce tratează alt subiect decît tematica categoriei în locul indicat pentru acel tip de mesaj.

c) Sa modifice titlurile subiectelor scrise incorect, scrise cu litere mari, cu interjecții, sau care nu reflectă natura subiectului, iar titlurile foarte lungi să le mai scurteze pe subiectul mesajului.

d) Moderatorii se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament și au grijă ca el sa fie respectat.

e) Funcția de moderator nu implică privilegii ci responsabilități. Funcția de moderator implică posibilitatea de a edita, muta, șterge sau bloca mesajele celorlalți utilizatori.

f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de către administratori. Destituirea se poate face fără un motiv anume însa acesta acțiune va fi comunicată.

g) Deși nu este necesar, moderatorii pot da explicații pentru acțiunile lor (doar dacă consideră că circumstanțele o impun).

21. Dacă postarea Utilizatorului a fost ștearsă, atunci înseamnă că ștergerea a avut la baza un motiv întemeiat. În acest caz nu se permite rescriea mesajului.

22. Moderatorii sînt aleși de către administrația Forum-lui. Ei nu sunt numiți doar pe baza numărului de mesaje. Așadar, pentru a deveni moderator nu este necesar trimiterea mesajelor în mod excesiv. Nu este importantă cantitatea mesajelor ci și calitatea lor.

23. Pentru a obține calitatea de moderator trebuie îndeplinite cel puțin următoarele condiții:

a) prezenţă frecventă pe Forum.

b) demonstrarea unui comportament și limbaj civilizat pe forum și față de ceilalți Utilizatori.

c) implicarea la dezvoltarea Forumului, prin crearea de noi subiecte interesante.

d) cunoștințe în domeniile abordate pe Forum.

e) adresarea la administrația Forum-lui.

24. Moderatorii pot fi desemnați la intervale nefixate de timp.


25. Concursurile se adresează exclusiv persoanelor care locuiesc în Republica Moldova sau care au rude/ prieteni în țară. Premiul poate fi transmis doar acestor categorii de persoane. În caz contrar, premiul va fi dat unei alte persoane care a participat la concurs.

26. Cîștigătorii la concursuri vor fi anunțați la o zi după încheierea acestuia.

27. Odată cu înscrierea la concurs, este bine de a verifica lista cîștigătorilor pentru a trimite în cel mai scurt timp datele personale (nume, adresa completă și numărul de telefon).

28. Administraţia Forumului nu vă expedia email-uri personale pentru notificarea cîştigătorilor. Este responsabilitatea Utilizatorilor, dacă sînt interesaţi de premiu, să urmărească subiectul pînă se afișează cîștigătorii

29. În cazul unor cîştiguri, Utilizatorul are la dispoziție două săptămâni, începând cu ziua desemnării, să depună la adresa administraţiei Forumului datele personale. Depășirea termenului de depunere a datelor, duce la pierderea premiului.


30. Acestea pot fi date de administrația Forumlui și/sau de către moderatori.

31. Administrația Forumlui sau moderatorii pot emite restricții la forum, direct fără a mai aplica alte avertismente, faţă de Utilizatorii care au postat pe Forum pentru a face reclama, cei care au un comportament neadecvat (au un limbaj vulgar), cei care promovează pornografia, violentă etc.

32. Dacă este vorba de o abatere minoră, Utilizatorul va primi întîi un avertisment. Dacă abaterile se repetă va fi blocat utilizatorul pe un termen mai lung și apoi îi va fi restricționat accesul la Forum.

33. Dacă Utilizatorului i-a fost restricționat accesul la Forum, iar acesta doreşte să facă din nou parte din comunitatea Forumlui, este recomandat să contacteze administrația Forumlui, care va lua decizia ridicare sau menţinere a restricției.


34. Orice nemulțumire legată de deciziile luate de administrația Forumlui pot fi transmise direct acesteia, prin email sau mesaj privat și nu prin intermediul Forumului.

36. Este interzisă folosirea mijloacelor de comunicare puse la dispoziție de către Forum pentru a atrage Utilizatorii acestei comunități pe alt forum.

36. Este interzisă folosirea mijloacelor de comunicare puse la dispoziție de către Forum pentru a atrage Utilizatorii acestei comunități pe alt forum.

37. În caz de necesitate, pentru buna desfășurare a activității pe acest Forum, administraţia Forumului poate revizui prezentul Regulament.

38. Pentru a contacta administratorii Forumlui se recomandă utilizarea adresei de email: forum@fsi.fisc.md.
Ultima data a redactat utlizatorul monitorulfiscal - 30 iulie 2014, 16:00 modificari