19
08 2022
169

Cum să ai succes în carieră: 7 cele mai utile sfaturi

Vrei să ai succes în carieră? Majoritatea oamenilor vor răspunde „da” la această întrebare, dar puțini dintre aceștia își iau timp să vadă la ce trebuie să facă pentru a ajunge să aibă o carieră de top. Nici măcar nu se gândesc la ce ar putea face diferit pentru a-și îmbunătăți în mod activ cariera.

Din fericire, succesul nu trebuie să fie un lucru intangibil sau o aruncare a zarurilor. Există lucruri specifice pe care le poți face zilnic pentru a cultiva o carieră de succes. Iată cele mai utile șapte sfaturi care te apropie de succesul mult dorit în carieră:

1. Fii dispus să muncești din greu

Este posibil să fi auzit zicala „acțiunea urmează intenției”. Aceasta înseamnă că înainte de a putea spera măcar să găsești succes în domeniul tău, trebuie să fii pregătit și dispus să faci tot ce este necesar pentru a ajunge acolo.

Acest aspect poate suna ca un lucru mic, dar doar dorința de a munci din greu poate avea un impact puternic asupra carierei tale. În esență, te pui în mentalitatea potrivită pentru a reuși. Când ești dispus să muncești din greu, este mai probabil să faci în mod proactiv munca necesară pentru a te deosebi de grup. Așa cum a spus expertul în leadership Robin Sharma: „Dacă vrei să obții rezultatele pe care le au doar 5%, trebuie să fii dispus să faci și să gândești la fel cum doar 5% fac și gândesc.” Dacă nu ești dispus să faci ceea ce este necesar, atunci chiar trebuie să te întrebi dacă ești pe calea cea bună.

2. Stabilește obiective

Obiectivele sunt incredibil de importante pentru a te ajuta să obții succesul. Cum așa?

În primul rând, obiectivele te ajută să definești ce înseamnă succesul pentru tine. Acest lucru va fi diferit pentru fiecare. De exemplu, succesul unei persoane ar putea însemna un post de CEO la o companie Fortune 500; pentru altcineva, ar putea însemna pur și simplu să poți plăti împrumuturile de la facultate și să întreții o familie în creștere, fără datorii.

În al doilea rând, prin stabilirea obiectivelor pe baza definiției tale a succesului, te insufli cu o sursă puternică de motivație. Prin stabilirea unor obiective de viață mai mari, poți începe să le descompui în obiective mai ușor de gestionat și mai ușor de acționat. Mai simplu spus, obiectivele te ajută să îți creezi propria cale.

3. Găsește un mentor

Nu subestima puterea mentoratului. Unele dintre cele mai mari performanțe din istorie, de la oameni de afaceri la artiști, până la antreprenori, au căutat îndrumarea unui mentor. Un mentor este mai avansat în carieră decât tine și poate oferi o perspectivă, îndrumări și sfaturi extrem de utile. Ei au trecut prin propriul proces de construire a unei cariere similare cu ceea ce aspiri tu și îți poate oferi sfaturi înțelepte dintr-un loc de cunoștințe care poate fi deosebit de relevant pentru a te ajuta să crești. Îndrumarea unui mentor te poate descuraja să ajungi într-o fundătură în cariera ta și te poate ajuta să te menții pe drumul cel bun pentru a reuși. Un mentor este una dintre cheile obținerii succesului în carieră mai repede.

4. Înconjoară-te de oameni de succes

Suntem suma oamenilor cu care ne petrecem timpul. Deci, dacă petreci timp cu prietenii fratelui tău de facultate care stau toată ziua jucând jocuri video și mâncând pizza, chiar crezi că te pregătești pentru succesul în carieră?

Dacă vrei să ai succes, înconjoară-te de oameni pe care îi admiri, cu care aspiri să fii. Mergi la evenimente de networking, solicită întâlniri și fă cunoștință cu “actorii” din industria în care activezi și din domeniile conexe. Nu numai că te vor inspira să te îmbunătățești, dar, deoarece afacerile se bazează atât de mult pe relații, aceste eforturi de creare de rețele pot deschide cu adevărat uși.

5. Stabilește o rutină

Mulți oameni se plâng că nu au suficient timp pentru a face tot ce trebuie să facă. Din păcate, acest lucru se datorează, în general, unui management slab al timpului. Deși s-ar putea să nu se potrivească cu idealul tău stilul de viață antreprenor de jet-setting, adevărul este că succesul recompensează rutina. A avea o rutină stabilită pentru ziua ta poate fi extrem de utilă, permițându-ți să finalizezi sarcini și să urmărești realizări de nivel înalt.

De exemplu, o rutină comună a oamenilor de succes este să se trezească devreme, astfel încât să poată medita, să răspundă la e-mailuri sau să se antreneze, astfel încât să poată avea un timp de liniște la începutul zilei, înainte de a se apuca de munca propriu zisă.

Ceea ce funcționează pentru tine ca o rutină poate depinde de diverși factori, cum ar fi industria în care lucrezi și alte constrângeri de timp. Dar stabilirea unui program și respectarea acestuia cât mai bine vă ajută, în general, la îndeplinirea sarcinilor mai eficient, ceea ce te poate ajuta să reușești pe termen lung.

6. Fă „check-in-uri” regulate cu tine

La locul de muncă, ai “recenzii” anuale. Cu toate acestea, persoanele rareori efectuează un astfel de check-in cu ei înșiși.

Din când în când – poate fi lunar, săptămânal sau chiar zilnic – este indicat să ai cu tine un mic raport de stare. Gândește-te la lucruri precum modul în care lucrezi pentru a-ți atinge obiectivele și ia în considerare dacă trebuie să îți ajustezi obiectivele astfel încât acestea să continue să te inspire și să te motiveze.

Ia în considerare ce ai putea face diferit sau domeniile în care ai putea folosi unele îmbunătățiri. Făcându-ți timp să fii prezent cu tine în acest fel, vei dezvolta un sentiment mai bun de conștientizare și vei cunoaste mai bine direcția în cariera ta.

7. Continuă să te îmbunătățești

Niciodată, niciodată să nu te mulțumești cu faptul că ești suficient de bun. Dacă vrei să ai succes în carieră, trebuie să te angajezi să te perfecționezi permanent.

Nu, asta nu înseamnă că trebuie să fii constant autocritic. Deși este important să fii amabil cu tine însuți, trebuie, de asemenea, să poți recunoaște unde ți-ar putea folosi puțină muncă și să fii dispus să întreprinzi acțiunile necesare pentru a-ți consolida slăbiciunile, scriu cei de la entrepreneur.com.

“Succesul în carieră înseamnă pentru fiecare dintre noi altceva. Pentru unii înseamnă bani, pentru alții faimă, statut, pentru alții stabilitate sau flexibilitate, posibilitatea de a lucra de oriunde și sub orice formă, pentru alții învățare, dezvoltare continuă, echilibru. Oricare ți-ar fi obiectivul, nu uita că o viață frumoasă înseamnă echilibru, iar o carieră este doar o parte din viață!”, atenționează specialiștii în carieră.


via | revistacariere.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.