11
05 2015
705

20 de milioane de euro, necesari pentru procurarea unor autobuze noi în capitală

Potrivit directorului interimar al Întreprinderii Municipale „Parcul urban de autobuze”, Iacob Capcelea, e nevoie de circa 20 de milioane de euro pentru procurarea a o sută de autobuze noi sau circa 3-4 milioane de euro pentru procurarea aceluiași număr de autobuze la mîna a doua, informează Noi.md.

Oferte la ziua de astăzi sînt și pentru procurarea autobuzelor noi, și a celor la mîna a doua. Prețul unui autobuz nou începe de la 100 de mii pînă la 180 de mii de euro, iar al unuia cu parcurs este de la 25 de mii pînă la 40 de mii de euro. Acum rămîne numai Consiliul (CMC – n.r.) să accepte acest credit pentru a-l putea angaja, a menționat Iacob Capcelea.

Dorin Chirtoacă a specificat faptul că nu este posibil să se înfăptuiască această achiziție acum, în perioada alegerilor, dar i-a atenționat pe cei de la „Parcul urban de autobuze” ca după alegeri să fie gata să procure autobuzele.

Directorul interimar al „Parcului urban de autobuze” a specificat, între altele, că în acest an se vor împlini 60 de ani de la înființarea întreprinderii și în acest context ar fi binevenit un lot de autobuze din partea Primăriei, drept cadou locuitorilor capitalei.

Nu mai este timp de amînare. Dacă la troleibuze deja am ajuns la numărul de 200 de unități, trebuie să ajungem și la 100 de autobuze, a declarat primarul general al capitalei.

via | www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.