03
03 2015
922

25 de ani: prioritatea noastră – bunăstarea cetățeanului

De 25 de ani, Serviciul Fiscal de Stat este autoritatea care are misiunea de administrare fiscală în Republica Moldova și are grijă de acumularea resurselor bugetare, necesare unor bune politici social-economice, orientate spre creșterea bunăstării tuturor cetățenilor.

Un sfert de secol luptăm pentru respectarea principiilor de egalitate și echidistanță, pentru redistribuirea echitabilă a bogățiilor țării noastre, de care trebuie să profite întreaga societate, de la mic la mare. De 25 de ani, ne revine sarcina dificilă de a educa contribuabilii în materie fiscală și a-i ghida spre o conformare benevolă ce va contribui nemijlocit la edificarea unei economii stabile și a unei concurențe sănătoase.

Bilanțurile, pe care ni le propunem să le facem publice, încep de la transparența activității autorității fiscale. Schimbarea stemei Serviciului Fiscal de Stat este un nou pas în modificarea percepției administrării fiscale, bazate pe dezvoltarea unor relații de încredere și susținere reciprocă între contribuabili și autoritatea fiscală.

Această cale, pe care am debutat în 2013, odată cu lansarea sloganului ”Funcționarul fiscal — în serviciul contribuabilului!”, a fost acceptată de către angajații SFS, iar efectele politicilor de eficientizare și modernizare a autorității fiscale naționale deja se fac simțite, fapt demonstrat, prin studii sociologice și prin practica de zi cu zi, atât în rândurile contribuabililor, cât și în mediul angajaților SFS.

Spectrul larg de servicii pe care le propunem contribuabililor nu sunt altceva decât o mână de ajutor pe care o întindem contribuabililor, o mână fermă de prietenie și încredere.

Devine din ce în ce mai clară direcția spre care mergem și unde vrem să ajungem – o instituție prestatoare de servicii calitative. Exemplul Agenției Fiscale Suedeze și a altor administrații fiscale europene ne încurajează să pășim ferm spre o deservire bună, oferindu-le contribuabililor onești suportul necesar și cele mai bune servicii electronice gratuite, necesare diminuării cheltuielilor de gestionare a afacerii și onorării lejere a obligațiilor fiscale.

via | www.fisc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.