08
06 2018
1541

Impozitului pe bunurile imobiliare poate fi achitat on-line

Termenul limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare pentru persoanele care doresc să beneficieze de reducere de 15%, în anul curent a fost extins.


Serviciul Fiscal de Stat reamintește că pe 30 iunie expiră termenul de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare pentru persoanele care doresc să beneficieze de reducere de 15%. Din motiv că în acest an data de 30 iunie este zi de odihnă, termenul limită pentru doritorii de a beneficia de reducere a fost extins până la data de 2 iulie 2018, inclusiv.

Concomitent, SFS reaminteşte că persoanele ce vor achita integral impozitul pe bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar până la data de 2 iulie 2018, beneficiază de dreptul la o reducere în mărime de 15% din suma impozitului calculat pentru anul curent.

Dacă contribuabilii nu vor profita de acest drept, impozitul pe bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar urmează a fi achitat în părți egale nu mai târziu de 15 august și 15 octombrie anul curent.

Totodată, SFS reiterează: acest tip de impozit poate fi achitat on-line.

Persoanele care dețin semnătură electronică pot genera avizul de plată, dar și să achite imediat acest tip de impozit prin intermediul www.servicii.fisc.md. Persoanele care nu dețin semnătură electronică, dar care au recepționat avizul de plată, pot achita impozitul pe bunurile imobiliare prin intermediul sistemului guvernamental de plăți electronice www.mpay.gov.md.

Pentru informații suplimentare, Vă adresați Serviciilor de colectare a impozitelor și taxelor din componența primăriilor în raza căreia este amplasat bunul imobil sau la numărul 080001525, apel gratuit.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.