12
06 2015
2103

Orice modificare a Codului fiscal va intra în vigoare peste 180 zile

În Monitorul Oficial de astăzi, 12 iunie 2015, a fost publicată Legea nr. 109 din 28.05.2015, prin care a fost completat articolul 7 „Stabilirea, modificarea şi anularea impozitelor şi taxelor de stat şi locale" din Codul fiscal, cu un nou punct, 11.

Prin urmare, potrivit punctului 11, modificările și/sau completările prezentului cod (Codului fiscal) și ale legilor de punere în aplicare a titlurilor Codului fiscal se pun în aplicare peste 180 zile calendaristice de la data publicării legii de modificare și/sau completare în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Potrivit autorilor acestei legi, unul din factorii importanţi ce determină climatul de afaceri din ţară constituie respectarea principiilor de previzibilitate a politicilor bugetar-fiscale. Această completare are drept scop asigurarea implementării acestor principii prin introducerea în Codul Fiscal a unor norme ce prevăd un termen minimal de 6 luni pentru intrarea în vigoare a prevederilor legislative privind stabilirea de noi impozite şi taxe generale de stat şi locale, modificarea acestora precum şi modificările ce ţin de modul de administrare fiscală.

În opinia autorilor, această normă va avea un impact benefic asupra planificării bussinesului, păstrarea şi crearea locurilor noi de muncă, precum şi stabilirea unor relaţii armonioase de parteneriat dintre stat şi agenţi economici.

Prezenta lege intră în vigoare din data de astăzi, 12 iunie, data publicării.

via | contabilsef.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.