Off-line
avatar
Ratio
+0.46
Confiență
0.10

SvetlanaBujac

Publicații

07
10 2013
2656

Cei mici in lumea mare a impozitelor

„Cetăţenii au obligaţia sa contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice.”

Articolul 58 din Constituția Republicii Moldova

Toți ne dorim sa trăim într-o țară curată și bogată, care să aibă grijă de toți oamenii care locuiesc pe teritoriul său. Ne mai dorim ca toate persoanele să aibă acces la asistența medicală, să poată să meargă la școală, să fie ocrotite și să le fie create condiții optime de viață.

Și noi toți împreună putem face ceva pentru aceasta.

În cele ce urmează, din povestirile lui Ionuț, veți afla cît de importante sunt impozitele și taxele pentru orice societate și orice stat din zilele noastre.
Detalii
03
09 2013
2772

Educația fiscală a copiilor – piatra de temelie a conformării benevole

Sunt sigură că mulți din cei care vor vedea titlul articolului s-ar putea gîndi că copiii nu sunt afectați de impozite și că instruirea lor la tema dată este absolut inutilă. În opinia mea, ideea dată nu este întru totul adevărată. Deseori copiii pot auzi în mass-media cuvintele impozite și buget; în magazin, făcînd cumpărăturile pot observa că pentru un singur produs sunt indicate două prețuri — cu și fără TVA, ba chiar își pot auzi proprii părinții vorbind despre careva plăți față de stat, care ar reprezenta impozite și taxe.
În contextul dat, nu trebuie să neglijăm faptul că percepția de bine și rău se cultivă anume în copilărie și viitorul nostru, al celora care suntem la moment adulți, depinde de această percepție. Or, de gradul de responsabilitate civică de care vor da dovadă copii noștri devenind maturi depinde nivelul traiului în viitor, inclusiv și pensia care ne va fi plătită.
Detalii