Off-line
avatar
Ratio
+0.08
Confiență
0.20

alexandru.melnic

Publicații

21
07 2015
589

В Греции резко увеличен НДС

У греков – новые разочарования. На этот раз они связаны со вступившим в силу с понедельника повышением налога на добавленную стоимость на целый ряд товаров и услуг. Этот шаг, призванный пополнить казну, обернулся резким ростом цен. Ставка НДС на обработанные продукты питания, проезд в общественном транспорте, услуги кафе и ресторанов, курсы иностранных языков и другие товары и услуги увеличена с 13% до 23%.
Detalii
21
07 2015
831

ANRE nu a inclus în tarifele la energia electrică devieri financiare de peste 2 miliarde lei

ANRE a majorat în ședința Consiliul de administraţie din 18 iulie tarifele pentru serviciile de distribuţie şi furnizare a energiei electrice. Totuși în majorările aprobate Agenția nu a inclus devieri financiare în sumă de peste 2 miliarde lei, acumulate, în principal, din cauza devalorizării valutei naţionale în raport cu dolarul SUA. În viitorul apropiat, ANRE intenţionează să creeze un grup de lucru pentru a verifica devierile financiare acumulate de furnizorii de energie electrică.
Detalii
21
07 2015
775

Peste 2.500 de agricultori îşi aşteaptă banii petru subvenţiile de anul trecut

Peste 2.500 de agricultori îşi aşteaptă banii petru subvenţiile de anul trecut. Până acum, reprezentanţii Agenţiei pentru Plăţi în Agricultură au remis Ministerului Finanţelor ordine de plată în sumă totală de aproximativ 200 de milioane de lei. Autorităţile,însă, au reuşit să plătească până acum doar 10 la sută din această sumă.
Detalii
21
07 2015
746

CNSM: Majorarea tarifelor la energia electrică și gazele naturale va conduce la înrăutățirea drastică a nivelului de viață al populației

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) își exprimă îngrijorarea față de situația creată în urma majorării tarifelor la energia electrică și gazele naturale pentru consumatorii finali, care va genera scumpiri în lanţ și va conduce la diminuarea veniturilor populaţiei şi ale agenților economici autohtoni, informează NOI.md cu referire la un comunicat difuzat de CNSM.
Detalii
24
12 2014
1266

Proiectul Ordinului „ Cu privire la aprobarea Formularului-tip al Calculului impozitului pe venit al persoanelor ce practică activitate profesională de notar sau de executor judecătoresc și a modului de completare a Calcului dat”

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat a elaborat proiectul Ordinului „ Cu privire la aprobarea Formularului-tip al Calculului impozitului pe venit al persoanelor ce practică activitate profesională de notar sau de executor judecătoresc și a modului de completare a Calcului dat”.
Detalii
24
12 2014
1205

Бендерская крепость не станет экономической зоной

Президент непризнанной ПМР Евгений Шевчук дал отрицательное заключение на законодательную инициативу о создании туристско-рекреационной экономической зоны «Бендерская крепость».

В его заключении, цитируемом «Инфотаг», отмечается, что проектом предлагается «ввести специальный правовой режим особой экономической зоны в пределах территории Бендерской крепости, который будет заключаться в льготном налогообложении резидентов».
Detalii
24
12 2014
751

Iniţierea procesului de elaborare a Cadrului bugetar pe termen mediu

Ministerul Finanţelor, în conformitate cu calendarul bugetar, anunţă despre iniţierea procesului de elaborare a Cadrului bugetar pe termen mediu (2016-2018).

În acest context, autorităţile publice, partenerii sociali, asociaţiile reprezentanţilor autorităţilor locale, organizaţiile societăţii civile
Detalii
24
12 2014
650

Rata dobînzii la creditele în lei a coborît sub un nou prag psihologic, de 10 la sută

Rata dobînzii la creditele în lei moldoveneşti a coborît sub un nou prag psihologic, de 10 la sută, la o medie de 9,81 la sută, în luna noiembrie, pe fondul ieftinirii mai pronunţate a împrumuturilor pentru persoanele juridice, informează MOLDPRES cu referire la date ale Băncii Naţionale a Moldovei (BNM).

Este cea mai mare scădere lunară din ultimii doi ani, de circa un punct procentual, şi cel de-al doilea minim istoric din 2014. Dobînzile la finanţările în monedă naţională coborîse în iunie pînă la 10,03 la sută, în lunile următoare însă dobînda a crescut şi s-a apropiat de nivelul de 11 la sută.
Detalii
08
08 2014
702

Наши соотечественники, работающие в странах СНГ, присылают домой меньше денег

В первом квартале этого года удельный вес денежных переводов физических лиц, находящихся в трудовой эмиграции в странах СНГ, в частности в Российской Федерации, во Внутреннем валовом продукте (ВВП) снизился на 3,1 процентного пункта по сравнению с четвертым кварталом прошлого года и достиг уровня 12,4%, сообщает МОЛДПРЕС со ссылкой на отчет об инфляции, опубликованный вчера Национальным банком Молдовы (НБМ).
Detalii