18
03 2013
4491

Agentul economic a încheiat contracte de arendă a terenurilor agricole cu persoanele fizice-cetățeni pentru anul 2012-2013. Conform prevederilor contractelor, plata pentru arenda terenurilor se efectuează în lunile octombrie-noiembrie prin livrarea producției agricole (grîu şi floarea soarelui). Urmează a fi reținut impozit pe venit la sursa de plată în mărime de 7% sau 10% la achitarea plăților în favoarea deținătorilor de terenuri agricole?

Sursele de venit impozabile sunt specificate în prevederile art. 18 din Codul fiscal. Ţinînd cont de faptul că venitul din chirie (arendă) este sursă de venit impozabilă, potrivit lit. d) din articolul menţionat, venitul dat urmează a fi inclus în venitul brut al contribuabilului.

Totodată, potrivit prevederilor art. 90 din Codul fiscal, din plăţile efectuate în folosul persoanei fizice pentru arenda terenurilor agricole, entitatea nu urmează să reţină în prealabil impozitul pe venit în mărime de 7%.

În acest sens, nici prevederile art. 901 alin. (3) din Codul fiscal nu permite reţinerea finală a impozitului în mărime de 10% din venitul arendei terenurilor agricole.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

CLASSIC

1499 lei

PREMIUM

2299 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.